The Beatles -faneille luvassa herkkua: Peter Jacksonin retusoima dokumenttielokuva tulossa suoratoistoon

Vuosikymmeniä fanien ulottumattomissa ollut Let It Be tulee taas katsottavaksi paranneltuna versiona.
17.4.2024 13:09

Vuonna 2021 julkaistiin Peter Jacksonin (Taru sormusten herrasta -trilogia, Hobitti-trilogia, King Kong) ohjaama The Beatles: Get Back -dokumenttisarja, joka koostettiin vuonna 1970 ilmestynyttä Let It Be -dokumenttielokuvaa varten kuvatusta materiaalista, jonka Jackson työryhmineen retusoi ja korjasi uuteen uskoon. Jackson ei kuitenkaan jättänyt projektia tähän vaan päätti tarttua itse Let It Be -elokuvaan ja retusoida myös sen nykypäivän laatustandardien tasolle. Michael Lindsay-Hoggsin ohjaama ja Jacksonin parantelema Let It Be tulee Disney+ -suoratoistopalveluun toukokuun 8. päivä. Tämä onkin ensimmäinen kerta 50 vuoteen, kun elokuva tulee yleisesti saataville.

”Olin onnekas päästessäni käsiksi Michaelin elokuvasta pois jätettyyn materiaaliin, mutta ajattelin aina, että Let It Be -elokuvaa tarvitaan täydentämään Get Backin tarina. Sarjan kautta näytimme, miten Michael ja The Beatles kuvasivat uraauurtavaa dokumenttia ja Let It Be on se dokumentti. Pidän tätä kokonaisuutta yhtenä eeppisenä tarinana, joka tulee viimein valmiiksi viiden vuosikymmenen jälkeen. Nämä kaksi projektia tukevat ja täydentävät toisiaan: Let It Be on Get Backin kliimaksi ja samalla Get Back tarjoaa tärkeää, aiemmin puuttunutta kontekstia Let It Be -elokuvalle. Lindsay-Hoggs oli äärimmäisen avulias kun teimme Get Backiä ja on vain oikein, että hänen alkuperäinen elokuvansa saa viimeisen sanan – näyttäen ja kuulostaen samalla paremmalta kuin vuonna 1970″, Jackson kommentoi.

Lindsay-Hoggin ohjaamassa Let It Be -elokuvassa seurataan Beatlesiä työstämässä viimeiseksi jäänyttä Let It Be -studioalbumiaan. Elokuva, joka huipentui Apple-yhtiön talon katolla soitettuun konserttiin, julkaistiin kuukausi sen jälkeen, kun Paul McCartney oli virallisesti tiedottanut lähteneensä bändistä.

Lisää luettavaa