The Grammers työsti levyn legendaarisessa Rockfield-studiossa – Ensinäytössä reissussa kuvattu Live It Up -video

Yhtye myös nimesi tulevan levynsä studion mukaan.
7.3.2024 08:26

Kotimainen aor-henkistä classic rockia soittava The Grammers äänitti tulevan, järjestyksessään kahdeksannen pitkäsoittonsa Walesin legendaarisessa Rockfield-studiossa, jossa ovat vuosien varrella työskennelleet muun muassa Queen, Rush, Oasis, Robert Plant, Manic Street Preachers, Coldplay ja lukuisat muut nimekkäät orkesterit ja artistit. Rockfield-albumin tekemiseen osallistui lopulta lukuisia kansainvälisiä huippumiksaajia ja ammattilaisia.

”Rockfieldissä oli aika maaginen tunnelma (vaikka se kliseiseltä kuulostaakin); rauhallinen umpipiha, mukavia paikallisia ihmisiä, oikeanlainen omanlaisensa tunnelma, joka auttoi keskittymään olennaiseen. Työnteon lomassa oli mukavaa oleskella ja katsella hevosia ja lehmiä laitumella ja vähän pelata bilistä ja pöytätennistä siinä taukoaikoina. Kaiken kaikkiaan tunnelma oli erittäin kotoisa”, toteaa solisti Hannu Vainionpää.

Ensimmäisenä maistiaisena tulevasta julkaistaan perjantaina 8.3. single Live It Up, jonka on miksannut ja tuottanut Tim Palmer (Pearl Jam, U2, HIM). Soundissa saa nyt ensiesityksensä kappaleen kylkeen tehty video, joka kuvattiin äänityssessioiden tohinassa. Videon kuvauksesta ja ohjauksesta vastaa Petri Vilén. Yhtyeen reissusta on työn alla myös dokumentti.

”Kun sain tietää että tulen laulamaan samaan mikkiin mihin Ronnie James Dio lauloi – kieltämättä siinä kylmät väreet kulkivat hetkellisesti selkäpiissä että tässä ollaan nyt tietynlaisessa hienossa jatkumossa mukana. Ja mielestäni se kuuluu kyllä sekä tällä ensimmäisellä sinkulla että myöskin koko levyllä. Se oli hienoa aikaa, hieno sessio, hyviä muistoja. Ja eipä se oikein paremmin olisi voinut onnistua!” Vainionpää hehkuttaa.

Lisää luettavaa