The Offspring reagoi basistin syytöksiin vastakanteella – ”Ei ole mitään todellisuuspohjaa”

6.9.2019 08:30

Kuten hiljattain uutisoimme, on The Offspring -yhtyeen pitkäaikainen – nyt mitä ilmeisimmin entinen – basisti Greg Kriesel haastanut bänditoverinsa Dexter Hollandin ja Kevin ”Noodles” Wassermanin oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta ja kumppanuussopimuksen rikkomisesta. Kriesel sanoo kanteessaan bändin ilmoittaneen hänelle 1. marraskuuta 2018, ettei hän saa enää osallistua bändin toimintaan ja jättäneen sitten maksamatta basistin osuuksia hänelle kuuluvista tuotoista.

Holland ja Noodles ovat nyt reagoineet Krieselin väitteisiin lyömällä pöytään vastakanteen, jossa todetaan, että Kieselin syytöksillä ”ei ole mitään todellisuuspohjaa”. Forbesin käsiinsä saaman oikeusasiakirjan mukaan Hollandin ja Noodlesin vastakanteessa vahvistetaan, että basistia pyydettiin jättämään bändi 1. marraskuuta 2018, jonka jälkeen korvauksista ja sopimusteknisistä asioista ”yritettiin neuvotella hyvässä hengessä”. Kaksikko oli valmis neuvottelemaan basistin Offspring Inc. -osuuden ostamisesta ja tiettyjen rojaltikorvausten maksamisesta. Krieselin väitetään kuitenkin katkaisseen neuvottelut ja laittaneen sen sijaan oikeusjutun vireille.

Vastakanteessa myös huomautetaan, että kun yhtyeen alkuaikojen rumpali Ron Welty aikoinaan erosi bändistä 2003, Kriesel itse otti tuolloin sen kannan, ettei Welty saa jatkossa muita korvauksia kuin rojaltit niiltä levyiltä, joilla Welty oli mukana. Nyt basisti kuitenkin vaatii itselleen niitä korvauksia, jotka tämä aikoinaan kielsi Weltyltä.

Melkoinen soppa tämäkin siis. Saa nähdä, miten rumaksi kiista tästä vielä lopulta äityykään. Nähtäväksi myös jää, onko Kriesel mukana yhtyeen työn alla olevalla seuraavalla studioalbumilla, olihan basisti mukana vielä äänitysten alkuvaiheessa. Kiertueilla Krieselin saappaissa on nähty ensin No Doubtin Tony Kanal ja myöhemmin H2O-yhtyeen Todd Morse.

Lisää luettavaa