The Rasmus juhlistaa tuoretta levyään uudella videolla – ”En usko, että olen koskaan aiemmin kirjoittanut niin paljon positiivisia sanoja ja duurisointuja”

The Rasmus.
Venla Shalin

Desmond Childin ja Joshuan tuottamalla Rise-albumilla soittavat kitaraa sekä Emppu Suhonen että Pauli Rantasalmi.

The Rasmus on tänään (23.9.) julkaissut uuden Rise-albuminsa. Desmond Childin ja Joshuan tuottamaa pitkäsoittoa juhlistetaan uudella Live And Never Die -avausraidan kylkeen tehdyllä musiikkivideolla, jonka voit katsoa tuosta alta.

”En usko, että olen koskaan aiemmin kirjoittanut niin paljon positiivisia sanoja ja duurisointuja. Kappaleessa on paljon energiaa”, toteaa laulaja ja biisintekijä Lauri Ylönen.

Uutta albumia tehtiin kolme pitkää vuotta, jonka aikana yhtye sukelsi syviin syövereihin nousten sieltä lopulta uuteen kukoistukseen. Tuona aikana yhtye kävi läpi muun muassa kokoonpanomuutoksia, kun pitkäaikainen kitaristi Pauli Rantasalmi jätti yhtyeen. Hänen paikkansa bändissä on nyt ottanut aikoinaan Tiktak-yhtyeessä vaikuttanut Emppu Suhonen.

”Suunnitelmissamme oli äänittää albumi Englannissa vuonna 2020, mutta korona sotki kaiken. Asumme eri maissa, joten olimme jumissa eri mantereilla yrittäessämme äänittää albumia netin kautta. Ja se oli todella perseestä. Mutta yritimme ja saimme jotain tehtyä. Se oli erittäin vaikea tapa työskennellä ja aikaa vievää yrittää lähettää tiedostoja eri puolille maailmaa. Se lopulta päätyi melkein hajottamaan koko bändin”, Ylönen kertoo.

”Korona-aika otti veronsa, mutta ehkä sen piti tapahtua, koska heti sen jälkeen alkoi tapahtua monia hyviä asioita. Kirjoitimme Jezebelin ja siitä tuli menestys. Tapasimme Empun ja hänen liittymisensä bändiin oli aivan mahtavaa. Hän on niin lahjakas ja sopii yhtyeeseen täydellisesti. Hän tuo uutta energiaa ja vie koko bändin uudelle tasolle.”

”Albumin nimeksi piti ensin tulla ’Nightdivision’, koska korona-olosuhteet erottivat meidät toisistaan. Mutta kun kaikki nämä positiiviset asiat tapahtuivat, halusimme nimetä albumin uudelleen, että se sopisi tunnelmaan paremmin.”

30. syyskuuta yhtye esiintyy Helsingin jäähallissa ja loka-marraskuussa koittaa Euroopan-kiertue. Tänä syksynä julkaistiin myös Soundistakin tutun Ari Väntäsen toimittama The Rasmus -kirja.