The Rolling Stonesin videolla esiintynyt näyttelijä ei ymmärrä videon saamaa kritiikkiä – ”Minusta tuntui hyvältä”

21.12.2023 14:56

The Rolling Stones julkaisi lokakuussa odotetun uuden pitkäsoiton. Hackney Diamondsin ensimmäisenä singlemaistiaisena julkaistiin kappale Angry, jonka kylkeen tehdyllä videolla muun muassa Euphoria– ja The Handmaid’s Tale -sarjoista sekä Quentin Tarantinon Once Upon A Time In Hollywood -elokuvasta tuttu näyttelijä Sydney Sweeney tanssii ja laulaa kappaleen mukana pitkin Sunset Boulevardia ajavan avoauton kyydissä.

Video ja sillä mustassa nahkakorsetissa esiintynyt Sweeney saivat osakseen myös kritiikkiä siitä, miten video esineellistää naisia pelkkinä seksiobjekteina. Tuoreessa Glamour-lehden pitkässä haastattelussa Sweeney sanoo hämmästyneensä tästä kritiikistä.

”Valitsin itse asuni. Minusta tuntui hyvältä tehdä sitä”, Sweeney toteaa.

”Minulta kysytään todella usein, olenko feministi. Voimaannun siitä, että hyväksyn kehoni. Se on seksikäs ja vahva, eikä siinä ole mitään vikaa. Olen Rollarien videolla – miten siistiä ja ikonista se on? Se tuntui hyvältä. Kaikki mitä videolla teen, kaikki liikkeet olivat improvisoituja. Kuinka moni saa mahdollisuuden heilua avoautossa ja ajella pitkin Sunset Boulevardia poliisisaattueessa? Se on yksi tämän uran hienoista hetkistä, jollaisista en koskaan osannut haaveillakaan.”

Lisää luettavaa