The White Stripes liittyi Spotifyn ”miljardikerhoon” – Rajan rikkoi urheilukisoista tuttu hitti

Seven Nation Army on yhtyeen ensimmäinen Spotifyssa miljardin kuuntelun rajapyykin ylittänyt kappale.
24.2.2022 08:39

Vuonna 2011 toimintansa lopettaneen The White Stripes -duon megahitti, ympäri maailman erinäisten urheilukisojen (varsinkin jalkapallo-otteluiden) yhteydessä raikaava Seven Nation Army on rikkonut suoratoistopalvelu Spotifyssa miljardin kuuntelukerran kunnioitettavan rajapyykin.

Seven Nation Army julkaistiin helmikuussa 2003 saman vuoden huhtikuussa ilmestyneen Elephant-albumin ensimmäisenä singlelohkaisuna. Kappaleesta tuli yksi yhtyeen suosituimmista ja tunnetuimmista, kiitos koukuttavan ja helposti mukana laulettavan riffinsä. Kappale palkittiin vuoden parhaan rock-kappaleen Grammy-palkinnolla ja sen video palkittiin MTV Video Music Awardsissa parhaasta leikkauksesta. Kappaletta on sittemmin kuultu paitsi urheilukisoissa, myös videopeleissä, elokuvissa, sarjoissa sekä poliittisissa tilaisuuksissa.

Kappaleen suosiosta kertoo jotain myös se, että yhtyeen toiseksi eniten kuunteluja Spotifyssa keränneellä Fell In Love With A Girl -kappaleella on kuuntelukertoja ”vain” reilut 148,6 miljoonaa eli reilusti vähemmän.

Alla Seven Nation Armyn video, jolla on tätä kirjoittaessa vielä reilusti matkaa Youtuben omaan ”miljardikerhoon”.

 

Lisää luettavaa