The Who esitti uusia biisejä keikallaan, videotallennetta julki – Pete Townshend lupailee levyn ilmestyvän loppuvuodesta

https://youtu.be/IPVdmlqwicM

"Ensi vuonna tähän aikaan nämä biisit kuuluvat jo meidän parhaimpien kokoelmalle..."

Pete Townshend ja Roger Daltrey lupailivat alkuvuodesta The Whon julkaisevan uutta musiikkia levymitassa vielä kuluvan vuoden aikana. Uusia biisejä kuultiinkin viime sunnuntaina 1. syyskuuta New Yorkin Madison Square Gardenissa peräti kaksi kappaletta ja näistä on nyt katsottavissa yleisöstä käsin kuvattua varsin hyvälaatuista videomateriaalia.

Yläpuolelta löytyy Big Cigars -nimellä esitelty kappale, joka on itse asiassa Townshendin vuoden 2015 Truance-kokoelmalle tehty Guantanamo-kappale. Alapuolelta löytyy puolestaan uusi biisi Hero Ground Zero, jota yhtye on soittanut kerran aiemmin viime kesänä.

Townshend myös puhui uusien biisien esittämisen yhteydessä tulevasta levystä ja lupaili sen ilmestyvän ”joskus marraskuussa”. Levy tulee sisältämään kaikkiaan tusinan verran uutta materiaalia.

”Toivon mukaan ensi vuonna tähän aikaan nämä biisit kuuluvat jo meidän parhaimpien kokoelmalle. Tai sitten eivät. Voitte istua tai seisoa, voitte tanssia, voitte mennä nukkumaan – minua ei kiinnosta. Te ostitte jo liput, diili on tehty!” Townshend sanaili ennen Big Cigars -kappaletta.

New Yorkin -konsertti oli osa The Whon Moving On -kiertuetta, jonka keikoilla osa kappaleista esitetään aina paikallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Kiertue alkoi jo toukokuussa ja jatkui sunnuntaina kesätauon jälkeen. Pääosin Pohjois-Amerikkaan sijoittuva kiertue päättyy 24. lokakuuta Los Angelesin Hollywood Bowliin.