Vanhat herrat tulevat taas: The Who aktivoituu tänä vuonna toden teolla, sillä musiikki on ”ainoa mitä meillä on jäljellä”

Legendaarinen The Who aikoo julkaista uuden albumin tämän vuoden aikana.

Viime vuosina soolouriinsa keskittyneet bändin voimahahmot Pete Townshend ja Roger Daltrey lyövät hynttyyt yhteen julkaistaakseen uuden albumin 13 vuoden tauon jälkeen. Edellinen The Who -pitkäsoitto oli vuoden 2006 Endless Wire.

Townshend kertoo nauhoittaneensa levyä varten 15 demoa. ”Mukana on synkkiä balladeja, raskasta rock-kamaa, kokeellista electronicaa, samplattuja juttuja sekä kliseisiä The Who-biisejä, jotka alkavat kitaralla, ja menevät yanga-dang”, Townshend kommentoi ja lisää, ettei Daltrey ollut aluksi materiaalista täysin vakuuttunut.

”Minun piti kaivaa häneltä vastaus, ja kun sain sen, se ei ollut se, jonka halusin kuulla. Hän vain höpötteli aikansa, joten iskin nyrkkiä pöytään ja sanoin, ’Roger, en välitä, vaikka et pitäisikään näistä biiseistä. Sinun on laulettava nämä. Tulet pitämään näistä 10 vuoden kuluttua.'”

Daltrey kertoo omista fiiliksistään seuraavasti: ”Ne ovat kaikki upeita kappaleita, mutta joskus kuullessani niitä mietin, että en voi laulajanpestissäni lisätä niihin mitään, joka lisäisi arvoa sille, mitä Pete on jo tehnyt. Siellä on ainakin viisi tai kuusi kappaletta, joihin pääsin sisään ja olen varma, että niistä tulee uskomattomia.”

Albumisuunnitelmien jatkoksi The Who aikoo suunnata tien päälle sinfoniaorkesterin kanssa kuukausi Roger Daltreyn 75:nnen syntymäpäivän jälkeen.

”Tämä tuntuu kunniakkaalta tavalta lähteä tekemään musiikkia”, Daltrey tuumailee. ”Se on ainut, mitä meillä on jäljellä. Olemme vanhoja miehiä. Olemme menettäneet hyvän ulkonäön, olemme menettäneet glamourin. Musiikki on ainut, mitä meillä on jäljellä ja aiomme esittää sitä tavalla, joka on yhtä tuoretta ja voimallista kuin se on aina ollut.”