”Tiesin, että hän teki kuolemaa” – Ozzy Osbourne muistelee Lemmy Kilmisterin kanssa käymäänsä viimeistä puhelinkeskustelua

Jäähyväiskiertue No More Tours 2:n tiimoilta ympäri maailmaa parhaillaan matkaava Ozzy Osbourne on muistellut vuonna 2015 menehtynyttä ystäväänsä Lemmy Kilmisteriä Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa. Mies kertoo muun muassa soittaneensa Motörhead-ikonille tämän kuolinpäivänä.

”Soitin hänelle päivänä, jona hän kuoli”, Osbourne muistelee. ”Tiesin, että hän teki kuolemaa. Hän ei edes tunnistanut minua. Minun täytyi sanoa hänelle, että ’Lemmy, Oz tässä.’ Hän vain korisi puhelimeen. Sanoin hänelle: ’Lemmy, helvetti soikoon, pysy siellä. Olen tulossa!'”

”Sanoin Sharonille, että ’vitut, hyppää autoon, lähdemme hänen kämpilleen.’ Juuri kun teimme lähtöä, Sharon tuli luokseni ja sanoi, ’älä huolehdi, hän on menehtynyt.’ Olin ihan että, ’ei hyvä jumala…’ Vajosin maanrakoon. Se otti todella koville, enkä yritä kaunistella sitä.”

Vaikka Ozzy ei ehtinyt hyvästellä ystäväänsä kasvotusten, Los Angelesissa järjestetty muistotilaisuus toimi kuitenkin jonkinlaisena korvikkeena lemmymäisen tunnelmansa johdosta.

”Hänen muistotilaisuutensa oli jotain ihan muuta”, Ozzy ihastelee. ”Ajattelin itsekseni, että ’Voihan Jeesus, jos hän sattuu katselemaan alas tätä meininkiä! Kirkon aulassa tarjoiltiin drinkkejä. Ajattelin, että ’tämä on todellakin täyttä Lemmyä.'”