”Tiesin kyllä hänestä kerrotut tarinat” – Chris Slade muistelee aikaa, kun Axl Rose liittyi AC/DC:n riveihin

21.6.2021 10:08

Chris Slade on vähän siitä hassu tapaus, ettei hänestä osaa sanoa, pitäisikö miestä kadehtia vai sääliä. Toisaalta hänet kutsutaan silloin tällöin (oletettavasti hyvällä rahalla) soittamaan rumpuja AC/DC:n kiertueelle, mikä varmasti on varsin hulppea elämys, mutta toisaalta hänellä on vähän sellainen ikuisen varamiehen rooli. Sladelle soitetaan silloin, jos Phil Rudd on vankilassa/hunningolla/muuten vain telakalla, ja kunhan Rudd taas palaa kuvioihin, Slade häipyy saman tien takavasemmalle. Nyt on taas se vaihe, ettei Sladelle ole AC/DC:ssä käyttöä ja mies saa keksiä muita hommia.

Slade vieraili joka tapauksessa hiljattain Vinyl Writer Musicin haastateltavana, ja rumpali kertoi ajatuksiaan toisesta AC/DC:n sessiomiehestä: Axl Rosesta, joka nähtiin Brian Johnsonin tilalla viimeksi mainitun hoitaessa kuulo-ongelmiaan. Slade oli Rosen suhteen aluksi hivenen skeptinen.

”Olimme Atlantassa hoitamassa koe-esiintymisiä ja kysyin rumputeknikko Dick Jonesilta, olisiko seuraavana päivänä vuorossa vapaapäivä. Hän sanoi, että ei, vaan huomenna on Axl Rosen vuoro. En voinut uskoa sitä, olin kyllä kuullut hänestä kerrotut tarinat”, Slade muistelee.

”Siinä hän seuraavana päivänä kuitenkin oli. Kättelimme ja ajattelin, että eihän tämä kaveri ole ollenkaan hullumpi tyyppi. Hän vitsaili kaikille, enkä ollut tajunnut aikaisemmin, millainen lauluääni hänellä on. Se oli upeaa alusta asti. Seuravana päivänä hän oli jo bändissä.”

Sladen mukaan Rose näki paljon vaivaa äänensä eteen ja lämmitteli parikin tuntia päivässä. Mitä Rosen pahamaineiseen diivailuun tulee, sellaista ei Sladen mukaan AC/DC-rundilla nähty, vaan GNR-solisti pysyi leppoisana.

”Hänellä on ollut aikaisemmin ongelmia, mutta se kaveri, jonka minä tapasin, oli tosi mukava. Eikä hän ollut koskaan myöhässä. Siitä huolehdin itse eniten, sillä AC/DC ei ole koskaan myöhässä. Jos keikan on tarkoitus alkaa puoli yhdeksältä, se alkaa puoli yhdeksältä.”

Lisää luettavaa