Tiesitkö? Aerosmithin ysärihitti sai innoituksensa Barbra Streisandin romanttisesta hetkestä miehensä kanssa

13.11.2023 15:40

Tässäpä kelpo annos romantiikkaa kaikille, jotka kaipaavat vähän lämpöä kolean marraskuun keskelle. Laulajatähti Barbra Streisand nimittäin on vahvistanut osallisuutensa Aerosmithin I Don’t Wanna Miss a Thing -hittibiisin syntyyn. Kappale julkaistiin vuonna 1998 Armageddon-elokuvan soundtrackillä, ja balladi kohosi listaykköseksi ympäri maailmaa.

Classic Rock kertoo Streisandin maininneen elämäkertakirjassaan, että kappale sai alkunsa laulajan aviomiehen James Brolinin kauniista lausahduksesta nukkumaan mennessä. Brolin oli tuumannut, ettei oikeastaan tahtoisi nukahtaa, ja kun Streisand kysyi tähän syytä, Brolin totesi, että unissaan hän kaipaa vaimoaan (”Because I’ll miss you”).

Tarina oli noussut myöhemmin esille, kun Streisand vieraili ABC Newsin haastateltavana, ja lauluntekijä Diane Warren oli sattunut katsomaan tätä lähetystä. Säveltäjä kirjoitti kertomuksen innoittamana muistiin lauseen ”I don’t want to miss a thing”. Tämän otsikon ympärille sitten myöhemmin rakentui kappale, joka päätyi Aerosmithin esityslistalle ja hitiksi.

Hävyttömän kauniisti osasi kyllä Mr. Brolin (näyttelijä Josh Brolinin isä, muuten) tunteensa muotoilla! Laitetaanpa sen kunniaksi tuo hempeilybiisi soimaan:

Lisää luettavaa