Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus muistuttaa surullisella tavalla joulun olevan myös eläinten juhla – Kuuntele uusi single

Tommi Anttonen

"Muistakaamme tuoda lämpöinen joulun sanoma lähimmäistemme lisäksi myös eläimillemme, jotka olemme vastuullemme ottaneet."

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus on julkaissut uuden jouluun sijoittuvan kappaleen, jonka surullinen tarina – kuten jo kappaleen nimestäkin voi päätellä – perustuu 70-luvun suomalaisessa maalaiskylässä sattuneisiin tositapahtumiin.

”Monilapsisen perheen isä oli vannoutunut metsämies. Koska tilaa pienessä talossa oli vähän, perheen ajokoiralle oli rakennettu pihaan tarha lämmitettyine koppeineen. Siellä se vietti päivät ja yöt, kesät, talvet. Aika tuntui kuitenkin koiralla välillä käyneen pitkäksi, koska se usein haukkui ja ulvoi yksinäisyyttään satunnaisesti päivin ja öin. Ehkä se metelöinti joskus naapureitakin häiritsi, mutta enemmän se tuntui häiritsevän koiran isäntää. Hän tapasi käydä kovaäänisesti komentamassa koiraa aitauksen laidalla”, avataan yhtyeen some-kanavissa.

”Eräänä jouluaattona isännän mitta tuli kuitenkin täyteen. Joulurauha oli julistettu jo tunteja aiemmin, kun metsämiehen naapuritalossa asunut perhe istui pöydässä nauttimassa aaton päivällistä. Samalla yhdessä he ihmettelivät naapurin isännän erikoista metsäretken ajoitusta, kun näkivät tämän kävelevän kylätietä koiran, repun, lapion ja haulikon kanssa. Koskihan joulurauha myös metsän eläimiä. Ihmettely oli suuri, kun parin tunnin kuluttua mies palasi retkeltään repun, lapion ja haulikon kanssa. Koira oli jäänyt sille reissulle, eikä sitä sen koomin nähty.”

”Olkoonkin tämä tarina muistutus siitä, että joulu on myös eläinten juhla. Joten muistakaamme tuoda lämpöinen joulun sanoma lähimmäistemme lisäksi myös eläimillemme, jotka olemme vastuullemme ottaneet.”