Timo Tolkki teki julkisen anteeksipyynnön Timo Kotipellolle – ”Olet paras laulaja, jonka kanssa olen koskaan työskennellyt”

Entinen Stratovarius-kitaristi ja biisintekijä Timo Tolkki julkaisi Facbook-sivuillaan pitkän kirjoituksen otsikolla ”Julkinen anteeksipyyntöni Timo Kotipellolle”. Kirjoituksellaan Tolkki haluaa haudata sotakirveet entisen bänditoverinsa kanssa ja pyytää anteeksi muun muassa kaikkea, mitä tämä on vuosien aikana sanonut Kotipellosta erinäisissä haastatteluissaan.

”Olet nyt ollut Stratovariuksessa kauemmin kuin minä koskaan olin. Et ehkä usko minua, kun sanon, että olet aina ollut se Stratovariuksen jäsen, jota ihailen eniten. En vain koskaan pystynyt ilmaisemaan sitä sinulle”, Tolkki kirjoittaa pitkässä, englanniksi kirjoitetussa avoimessa kirjeessään.

Kirjeessään Tolkki ylistää vanhaa laulajaystäväänsä ja sanoo tämän olleen Stratovariuksen ammattimaisin jäsen, joka piti äärimmäisen tarkkaa huolta äänestään ja siitä, ettei yksikään pitkien kiertueiden keikoista peruunnu.

”Olen aina ollut jollain tavalla kateellinen sinulle. Olin kateellinen siitä, miten jalat maassa oleva tyyppi olet aina ollut. Arvosi ovat hyvät ja kohdallaan. Minulla ne eivät ole olleet kuin ehkä vasta viimeisen vuoden aikana. Näin myös, miten mahtava perhe sinulla on. Veljesi ja vanhempasi ovat todella mahtavia, viisaita ja ystävällisiä ihmisiä, aivan kuten sinäkin. Olin myös kateellinen saamastasi huomiosta. Mutta minun egolleni mikään huomio ei olisi riittänyt muutenkaan.”

Tolkki sanoo arvostavansa erityisesti biisintekijänä sitä, että Kotipelto pystyi toteuttamaan tämän ”hulluimmatkin ideat” ja toteutti niin myös kitaristit unelmat. Tolkki sanoo kuuntelevansa edelleen lähes päivittäin Kotipellon laulua.

”Sinä lauloit Stratovariuksen musiikkimaailman kartalle”, Tolkki ylistää.

”Olet paras laulaja, jonka kanssa olen koskaan työskennellyt. Olit sitä silloin, olet yhä ja tulet aina olemaan. Kukaan muu ei pääse lähellekään eikä kukaan pysty laulamaan niitä biisejä kuten sinä.”

”Olen pahoillani kaikesta pahasta, mitä olen sinusta sanonut haastatteluissa. Mikään niistä ei ole totta ja kaikki johtui omasta epävarmuudestani. Kun annoin bändin sinun, Jensin (Johansson, Stratovarius-kosketinsoittaja) ja Jörgin (Michael, entinen Stratovarius-rumpali) haltuun, en osannut valmistautua niihin tunteisiin, joita se minussa aiheutti. Sanomiseni ja käytökseni tuntuivat sinusta varmasti oudoilta, mutta oli todella vaikea päästää bändistä irti. Tiedostan tämän nyt enkä voi tai halua paeta sitä, mitä olen tehnyt. Sinä avasit oven maailmaasi ja minä löin sen kiinni käytökselläni.”

”Olen usein joutunut vaikeuksiin huumorintajuni vuoksi. Nyt sanon sinulle käsi sydämellä, etten koskaan tarkoittanut loukata sinua sanoillani. En voi piiloutua perheeni tai sairauteni taakse. Olen viimeisen kahden vuoden aikana alkanut ottaa täyden vastuun kaikesta, mitä olen elämäni aikana tehnyt. Se on raskas tie, mutta välttämätön kuljettava.

Tolkki sanoo olevansa ylpeä siitä, mitä Stratovarius on saanut aikaan sen jälkeen, kun hän erosi bändistä vuonna 2008 ja sanoo antavansa yhtyeelle täyden tukensa. Kitaristi painottaa, ettei julkaise anteeksipyyntöä reunionin toivossa vaan koska kokee, että nyt on tullut oikea aika pyytää anteeksi menneitä.

”Haluan hyvittää tekoni ja toivon, että joskus annat minulle sen mahdollisuuden. En halua sinulta mitään. Teen tämän anteeksipyynnön, koska sydämeni käskee ja näin kuuluu toimia, kun satutat jotakuta. Varsinkin, jos se joku sattuu olemaan veljesi.”

Lue Tolkin pitkä kirjoitus kokonaisuudessaan alta (tai täältä, mikäli upotus ei näy).

My Public Apology to Timo KotipeltoI have been thinking long and hard of my motives to make this.I have spent many…

Julkaissut Timo Tolkki Torstaina 8. heinäkuuta 2021