Tina Turneria, Rushia ja Stevie Nicksiä tuottanut laulaja-lauluntekijä Rupert Hine on kuollut

Brittiläinen tuottaja ja laulaja-lauluntekijä Rupert Hine on menehtynyt. Hän oli kuollessaan 72-vuotias. Hänen kuolinsyynsä ei ole kirjoitushetkellä tiedossa.

Rushin ääniteknikko Stephen W. Tayler, joka työskenteli Hinen kanssa Presto ja Roll The Bones -levyillä, muistelee entistä kollegaansa Facebookissa.

”Olen todella surullinen joutuessani sanomaan hyvästit rakkaimmalle ja vanhimmalle ystävälleni – ja rikostoverilleni – Rupert Hinelle. Jaoimme niin monia mahtavia retkiä ja seikkailuja työskennellessämme niin monien upeiden artistien ja projektien kanssa. On ollut todellinen etuoikeus olla lähellä tätä hurmaavaa, ystävällistä ja luovaa sielua, jolla oli pirullinen huumorintaju.”

1960-luvun puolivälissä musiikkialalla työskentelyn aloittanut Hine tunnettiin aluksi folk-duo Rupert & Davidista ennen kuin hän siirtyi soolouralle ja oli myöhemmin perustamassa Quantum Jump- ja Spin 1ne 2wo -yhtyeitä.

Tuottajana Hine työskenteli Rushin lisäksi muun muassa Martin Grechin, Camelin, Kevin AyersinAnthony Phillipsin, Sagan, Underworldin, Stevie Nicksin, The Thompson Twinsin, Chris De Burghin, Suzanne Vegan, Howard Jonesin ja The Fixxin kanssa.

Hinella oli näppinsä pelissä myös Tina Turnerin Private Dancer -menestysalbumilla, jolle hän tuotti singlepoiminta Better Be Good to Men.