Tobias Forge rakastaa Def Leppardia, mutta mitä Joe Elliott vuorostaan tuumaa Ghostista?

Elliott sanoo kuunnelleensa Imperaa todella paljon viime aikoina.
20.4.2022 14:00

Ruotsalainen Ghost-yhtye julkaisi hiljattain odotetun uuden Impera-albuminsa, jolle bändin johtaja ja biisintekijä Tobias Forge on ammentanut runsaasti inspiraatiota 1980-luvun rockmusiikista. Forge onkin muun muassa sanonut Metal Hammerin haastattelussa rakastavansa esimerkiksi Def Leppardin Pour Some Sugar On Me– ja Animal-megahittejä eikä arkaile näyttää sitä.

”Ne ovat mielestäni ihan mahtavia. Tällä levyllä halusin nähdä, voisinko tehdä asiat enemmän siihen tapaan kuin Def Leppard ne teki”, Forge totesi.

Forgen kommenttien johdosta Metal Hammer päätti lähestyä Def Leppardin nokkamiestä Joe Elliottia ja kysyä vuorostaan tältä, mitä hän ajattelee ruotsalaisyhtyeestä – tai tunteeko laulaja ylipäänsä koko bändiä. Käy ilmi, että kyllä tuntee ja varsin hyvin: Impera on kuuleman mukaan soinut erittäin paljon Elliottin ”levylautasella” viime viikot.

”Phil (Collen, Def Leppard -kitaristi) tutustutti minut bändiin. Hän kysyi olenko kuullut tällaisesta bändistä, että se on kuin skandinaavista goottimetallia, mutta loistavilla melodioilla. Ajattelin, että no siinäpä vasta oksymoroni, koska yleensähän se on sellaista [mölinää]. Hän soitti minulle pari minuuttia muutamista biiseistä ja kiinnostuin. Pyysin häntä sitten lähettämään minulle koko levyn”, Elliott kertoo.

”Kuuntelin sen läpi ja se oli mykistyttävän hyvä. Kuin kokonaan uusi genre – siinä on enemmän Totoa kuin death metalia tai sellaista. Vaikkapa Spillways-kappale: se alkaa kuin Toton Hold The Line tai Jefferson Starshipin Jane tai muu 70-luvun klassikko, joka alkaa pianolla. Sitten yhtäkkiä mukaan tulevat isot, muhkeat soinnut.”

”Olen ladannut [Imperan] Apple Watchiini, jotta voin kuunnella sitä kun lähden kävelylle. Minulla on siellä vain muutama levy ja se on yksi niistä.”

Elliott sanoo, ettei kuule Def Leppardin vaikutusta niinkään bändin musiikista vaan enemmänkin yhtyeen ja Forgen asenteesta. Hän sanoo myös pitävänsä yhtyeen teatraalisesta aspektista.

”Kun julkaisimme Hysterian, kaikki kuulivat sen ja totesivat, että ’Vittu, meidänkin täytyy tehdä joka kuulostaa Def Leppardilta’. He kopioivat levyn soundia, mutta kukaan ei koskaan myöntänyt sitä. Pidän siitä, että [Forge] myöntää pitävänsä meistä eikä hän välitä menettävänsä sen vuoksi katu-uskottavuutta faniensa silmissä”, Elliott tuumaa ja sanoo olevansa avoin mahdolliselle yhteistyölle tulevaisuudessa.

”Meillä on uudella levyllämme Alison Krauss mukana ja 10 vuotta sitten teimme juttuja Taylor Swiftin kanssa. Meitä ei siis pelota tehdä yhteistyötä kenenkään kanssa.”

Ghost on parhaillaan Euroopan-kiertueella ja saapuu sen tiimoilta Tampereen Nokia-areenalle 27. huhtikuuta. Def Leppardin uusi Diamond Star Halos -pitkäsoitto ilmestyy puolestaan 27. toukokuuta.

Lisää luettavaa