Tobias Forge: Yhdysvaltain presidentinvaalit vaikuttavat Ghostin seuraavan albumin julkaisuaikatauluun

AOP

Ghostin Tobias Forge antoi irlantilaiselle Overdrive-sivustolle haastattelun, jossa mies kertoo yllättävänkin tarkasti Ghostin suunnitelmista seuraavan parin vuoden varalle. Ilmeisesti uutta levyä ei tarvitse odottaa kovin kauaa, mikä on tietysti iloinen asia.

Forgen mukaan suunnitelma on se, että Ghost matkaa syyskuussa Yhdysvaltain-kiertueelle, ja loppuvuodesta on luvassa vielä lisää keikkoja Euroopassa (olisiko Suomi mukana?). Vuoden 2020 alussa on sitten uuden levyn vuoro.

”Yleisön täytyy kuitenkin ymmärtää, että vietän viisi tai kuusi kuukautta studiossa. Tämä ei tarkoita, että äänittäisin uutta levyä koko sitä aikaa, mutta haluan työskennellä sellaisessa luovassa ympäristössä. Yritän myös tehdä töitä normaalien työaikojen mukaan, koska minulla on perhe. Menen siis maanantaina yhdeksäksi tai kymmeneksi studiolle, käyn välillä lounaalla ja lopetan hommat ajoissa”, Forge kertoo.

”Levy valmistuu ehkä kuudessa kuukaudessa, ja siinä vaiheessa on jo kesä. Olemme jo päättäneet, että pidämme silloin taukoa ja annamme pölyn laskeutua. Kesän loppuun mennessä uusi albumi on toivottavasti valmis.”

Levyä ei kuitenkaan haluta julkaista saman tien. Forge mainitsee, että syksyllä maailman katseet ovat kiinnittyneet Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, eikä hän halua julkaista uutta albumia silloin, kun yleisöllä on muuta mielessä.

”Haluan varmistaa, että kun julkaisemme levyn, saamme yleisön huomion”, Forge sanoo. ”Sanoisin, että vuoden 2021 alussa voitte odottaa Ghostin tarinan seuraavaa osaa.”