”Rockmuusikin pitää ryhdistäytyä” – Ghost-pomo kannustaa nuorisoa astumaan entisten rock-jättien saappaisiin

Ghost-nokkamies Tobias Forge on kertonut Full Metal Jackie -podcastille ajatuksiaan rockin nykytilasta. Mies otti keskustelun aikana muun muassa kantaa siihen, kuinka David Bowien ja Lemmy Kilmisterin menetys on motivoinut Ghostia.

”Henkilökohtaisesti arvostan näiden pioneerien työtä ja luulen suurimman osan meistä ottaneen heidät itsestäänselvyytenä. Että he olisivat täällä ikuisesti. Nyt kun olemme huomanneet, ettei se pitänytkään paikkaansa, se on aiheuttanut angstia ja surua”, mies toteaa. ”Mitä tulee ammatilliseen puoleen, rock-muusikin pitää ryhdistäytyä. Tarvitsemme uusia, isompia bändejä. Yhtyeiden tulee astua esiin ja täyttää tyhjäksi jääneet paikat. En usko että rock on millään tapaa kuollut, mutta uusista lahjakkuuksista ja kunnianhimosta yleisesti on kyllä pulaa.”

Forgen mukaan kuilu entisten tähtien ja uusien toivojen välillä on syvä. ”En halua vertailla rockia ja hip hopia, mutta hip hop -skene on käsitellyt uusia lahjakkuuksia paremmin ja nostanut esiin artisteja ja bändejä, joita ei ollut vielä olemassa 10 vuotta sitten. Nyt ne täyttävät areenoita ja stadioneita.”

”Bändit jotka kietävät nyt, ne jotka ovat odotelleet 20 vuotta paikkaansa auringossa, toisin sanoen artistikattausten keskitason operoijat, eivät ole niitä jotka tulevat nousemaan huipulle. Luulisin että yhtyeet, joita emme vielä tunne, tulevat tekemään sen”, mies ennustaa. ”15-vuotiaat jotka kuuntelevat nyt tätä, ovat niitä joiden tulee perustaa nämä bändit. Te olette niitä, jotka tulevat luotsaamaan isoja bändejä 10 vuoden päästä. Kaikkien tulee hyväksyä se, että asiat ovat muuttumassa.”