Tony Iommi kertoo, miksi ei koonnut Black Sabbathia uudelleen tulevaa megafestaria varten – Ozzy Osbourne teki sitten oman peliliikkeensä

25.6.2023 18:12

Kaliforniassa lokakuussa järjestettävän Power Trip -festivaalin artistikattaus hakee vertaistaan, sillä lavalle nousee kolmen päivän aikana sellaiset rockmammutit kuin AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses, Ozzy Osbourne ja Tool. Jos asiat olisivat menneet toisin, mukana olisi saattanut olla vielä yksi heavy metalin suurimmista nimistä — joko Ozzyn lisäksi tai todennäköisesti tilalla.

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi nimittäin kertoo Trunk Nation With Eddie Trunkin haastattelussa kieltäytyneensä kokoamasta Sabbathia uudelleen megatapahtumaa varten Ozzyn terveysongelmien takia.

”Se on vaikeaa, sillä Ozzy on käynyt läpi kaikenlaista tässä viime aikoina”, Iommi sanoo Blabbermouthin litteroimassa haastattelussa. ”Hän on välillä sairaalassa, välillä kotona, ja hän on todella kamppaillut; hän ihan oikeasti haluaa keikkalavoille. Mutta minun on todella vaikea vastata myöntävästi. Minun täytyy ajatella bändin jäseniä. Minun täytyy ajatella Ozzyä, onko hän esiintymiskunnossa ja niin edelleen. En ollut luottavainen sen suhteen.”

”Mutta en tiennyt, että Ozzy tekisi sen itsekseen”, Iommi naureskelee. ”Mutta se on mahtavaa. Toivon, että hän pystyy siihen, ja että se menee hyvin. Hän haluaa tehdä sen. Ja hän yrittää saada kiskottua itsensä kondikseen. Hänen on täytynyt luovia itsensä niin rankkojen kokemusten läpi viime aikoina. Se on sääli. Mutta hän taistelee.”

Iommi sanoo olleensa myös huolissaan myös rumpali Bill Wardin terveydentilasta.

”Täysimittaisen keikan tehdäkseen tulee olla varma, että kaikki ovat hyvässä kunnossa, sillä ihmiset tulevat muistamaan meidät siitä show’sta”, Iommi sanoo. ”En halua maineemme yhtäkkiä kärsivän. Jos jokin menee vikaan, tai joku ei pystykään siihen ja joudumme perumaan… En tiedä kaikkien terveydentilaa; en tiedä miltä Billistä tuntuu nykyään. Sitä ei vain tiedä kaikkea. Haluaisin olla varma. Jos tekee jotain, se tulisi tehdä kunnolla tai jättää kokonaan tekemättä.”

Lisää luettavaa