Tool-nokkamies paljastaa soittaneensa keikkoja koronassa lääkärin virhearvioinnin vuoksi – ”En vielä tiennyt, miten paha juttu se todella on”

Maynard James Keenan.
Mediapunch/Shutterstock/All Over Press

Maynard James Keenan sanoo edelleen kärsivänsä alkuvuodesta tapahtuneen tartunnan jälkioireista.

Toolista, A Perfect Circlestä ja Pusciferista tuttu Maynard James Keenan paljasti hiljattain sairastuneensa koronaan jo alkuvuodesta. Laulaja kertoi tästä koronatartunnastaan lisää tuoreessa Joe Roganin haastattelussa ja myönsi soittaneensa kaksi keikkaa Toolin kanssa koronaa sairastaessaan. Keenan menetti makuaistinsa kesken kiertueen, mutta koska hänellä ei ollut kuumetta, lääkäri ei uskonut miehellä olevan koronaa ja bändi jatkoi matkaansa Uuteen-Seelantiin, jossa mainitut keikat tapahtuivat.

”Join vettä, otin kuumia suihkuja, pidin itsestäni huolta. Join kuumaa teetä – yritin vain selvitä siitä ja se oli todella surkeaa. Mutta siinä vaiheessa en vielä tiennyt, miten paha juttu se todella on. Jos olisin tiennyt, olisin mennyt paniikkiin”, laulaja kertoo.

Keenan sanoi viettäneensä neljä päivää hotellihuoneeseen lukittautuneena ja bändi tiputti setistään pari ”vaikeinta” biisiään, jotta laulaja pystyi suoriutumaan keikoista. Häntä ei otettu koronatestiin Uudessa-Seelannissa, koska lääkärin mielestä se ei ollut tarpeen. Keenanilla diagnosoitiin korona vasta sen jälkeen, kun yhtye lensi Havaijille ja hänellä ilmeni nivelreuman kaltaisia sivuoireita. Hän sanoo kärsivänsä edelleen joistain koronan jälkioireista.

”Yskin edelleen rajusti. Sain tyyliin joka toinen päivä rajuja, kymmeniä minuutteja kestäneitä yskäkohtauksia, jotka vaurioittivat keuhkojani. Kärsin niistä vaurioista edelleen.”

Keenanilla oli myös harvinaisen selkeä viesti kaikille koronaskeptikoille ja salaliittoteorioihin uskoville:

”En itse ollut lähellä, mutta minulla on läheisiä ystäviä, jotka ovat käyneet kuoleman porteilla taudin vuoksi. Se tekee rumaa jälkeä. Mutta sitten on näitä tyyppejä, jotka… No, minulle kuulemma maksetaan siitä, että sanon [sairastuneeni koronaan]. Syökää jätkät paskaa”, Keenan jyrähtää.

Voit katsoa Keenanin koko puolitoistatuntisen Joe Rogan -haastattelun tuosta alta. Korona-aiheinen keskustelu alkaa aikajanalla kohdassa 16.04.