Toto-kitaristi kertoo innostuneensa Ghostista – ”Se tyyppi hämmentää minua”

Imago sportfotodienst / AOP

Toto-kitaristi Steve Lukather jutusteli äskettäin Ultimate Guitarille muun muassa tulevasta I Found the Sun Again -sooloalbumistaan sekä lujan työetiikan merkityksestä musiikkihommissa. Kysyttiinpä mieheltä myös, onko hän innostunut hiljattain mistään tuoreemmista artisteista.

”Poikani uudesta Levara-yhtyeestä”, Lukather sanoo. ”Tiedän, että se kuulostaa halvalta perheen suosimiselta, mutta se on todella hyvä. Sanoisin sen olevan yhdistelmä U2:sta, Earth, Wind & Firea ja Def Leppardia. Jos se käy järkeen?”

Kuulostaa kieltämättä mielenkiintoiselta yhdistelmältä.

”Se on rock’n’rollia funkimmalla kulmalla”, Lukather kuvailee. ”Poikani soittaa kitaraa tietyllä tavalla – ei samalla tavoin kuin [U2:n] The Edge, mutta hän soittaa sointuja kummallisilla virityksillä. En tiedä, se mitä hän tekee on siistiä. Se ei kuulosta yhtään minulta, ja hän säveltää todella koukukkaita biisejä. Hänen laulajansa on mielettömän hyvä, heiltä on levy tulossa, joten olen onnellinen hänen puolestaan. Hän on työskennellyt studiossa yli 20 vuotta, joten tämä on hänen suuri tilaisuutensa ja olen todella iloinen siitä. Hän esittelee minulle uusia juttuja. Tykkään Musesta, he ovat loistavia muusikoita ja hieno bändi.”

Mies nostaa esiin myös ruotsalaisen Ghostin ja sen nokkamiehen Tobias Forgen.

”Sain juuri kuulla tästä oudosta Ghost-bändin kaverista”, Lukather sanoo. ”Se tyyppi hämmentää minua. Hän sanoo olevansa satanisti, ja olen aina kiinnostunut kun joku sanoo jotain tuollaista, mutta musiikki on myös hyvin kiinnostavaa.”

”Hän laittaa sen siistillä tavalla kasaan”, mies jatkaa. ”Kun olin nuori, Alice Cooper ärsytti vanhempia. Se vaikuttaa melko kesyltä tähän päivään verrattuna. Jos vanhempani olisivat nähneet Marilyn Mansonin tai vastaavia silloin kun olin vielä poikanen, se olisi ollut heistä melko hirvittävää.”

”Kun tarkastellaan The Beatlesin ensimmäistä levyä, sekin ärsytti ihmisiä”, Lukather lisää. ”Neljä kaveria suhteellisen lyhyissä hiuksissa ja siisteissä puvuissa oli joillekin rienaavaa. Olemme tulleet melko pitkälle noista ajoista!”