Toto laittaa pillit pussiin juhlakiertueensa päätteeksi, sanoo Steve Lukather – ”Ironistahan on se, että soitamme nyt paremmin kuin koskaan”

Toto lavalla vuonna 2019.

Toton tarina tulee ainakin nykyisessä muodossaan päätökseen 20. lokakuuta.

Toto päättää käynnissä olevan 40-vuotisjuhlakiertueensa 20. lokakuuta Philadelphian-konserttiin. Perustajajäsen ja kitaristi Steve Lukather sanoo tuoreessa The Morning Callin haastattelussa, että samalla päättyy myös Toton tarina ainakin sen nykyisessä kokoonpanossa, jonka ytimessä vaikuttavat Lukatherin lisäksi perustajajäseniin kuuluvat Dacid Paich ja Steve Porcaro sekä vuonna 1986 ensimmäistä kertaa mukaan tullut laulaja Joseph Williams.

”En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta sen tiedän, että se tulee olemaan viimeinen keikkamme Philadelphiassa toistaiseksi ja ehdottomasti tämän Toto-konfiguraation päätepiste”, Lukather kertoo haastattelussa, josta on kirjoittanut myös Blabbermouth.

Lukahter lisää, ettei voi kuitenkaan sanoa varmaksi, palaako yhtye kenties jollain toisella miehistöllä, koska yhtyeen musiikkihan ei katoa mihinkään.

”Enkä sano, etten itse tule enää koskaan soittamaan tätä musiikkia. Olisi typerää sanoa niin, se olisi valehtelua. Voin soittaa mitä haluan kenen kanssa haluan ja niin voivat kaikki muutkin. En vain vielä tiedä, missä muodossa niin tulee tapahtumaan”, Lukather toteaa.

”Ironistahan on se, että soitamme nyt paremmin kuin koskaan. Kun nousemme lavalle, olemme taas kuin pikkupoikia ja annamme kaikkemme. Se pitää sinut nuorena sisältä. Minä voin mahtavasti – tunnen voivani paremmin nyt kuin nelikymppisenä! Toki yhtye on vanhentunut, mitä tulee fysiikkaan ja soittamiseen, mutta yhdessä soittaminen on hauskaa. Ja se reilu kaksituntinen lavalla on juuri sitä, mitä varten me täällä olemme. Emme me saa palkkaa siitä, vaan niistä 20 tunnista keikan ympärillä, jotka vietämme pienessä vankilassa, jota hotellihuoneeksikin kutsutaan.”