Tribuuttibändi vaihtoi nimensä Pearl Jamin uhkailujen vuoksi – Uusi nimi on piikki grungesuuruuden suuntaan

Tribuuttibändi täsmentää, ettei se koskaan ollut sinänsä vaatimuksia vastaan, ainoastaan ajoitusta ja tapaa, jolla ne esitettiin.
21.1.2021 09:03

Uutisoimme hiljattain, miten lontoolainen tribuuttiyhtye Pearl Jamm oli saanut tribuuttinsa kohteelta eli grungeveteraani Pearl Jamilta kirjeen, jossa yhtyettä vaadittiin vaihtamaan nimensä ja hävittämään kaikki oheistuotteensa tai muuten asia vietäisiin oikeuteen saakka. Pearl Jamm -tribuuttiorkesteri kertoi asiasta sosiaalisen median kautta julkaistulla avoimella kirjeellä.

”Olette tienneet tribuuttibändistämme jo vuosia, mutta uhkailette meitä oikeustoimilla vasta nyt, maailmanlaajuisen pandemian alla. Tämä ei ole meidän rakastamamme Pearl jamin tapaista, sen Pearl Jamin, joka taistelee yhteiskunnallisia epäkohtia ja suuryrityksiä vastaan”, Pearl Jammin jäsenet kirjoittivat suoraan Eddie Vedderille ja kumppaneille osoitetussa kirjeessään.

Nyt yhtye on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo päätyneensä vaihtamaan nimensä. Uusi nimi on samalla pilke silmäkulmassa tehty piikki Pearl Jamin suuntaan.

”Nimi ei määrittele meitä. Teemme tätä rakkaudesta ja kunnioituksesta Pearl Jamia kohtaan. Olemme aina tehneet selväksi, että taivumme Pearl Jamin vaatimuksiin ja olimme vain ja ainoastaan pettyneet näiden vaatimusten ajoitukseen ja tapaan, jolla ne esitettiin”, yhtye kommentoi nyt.

”Olemme ylpeitä voidessamme kertoa teille uuden nimemme: Legal Jam. Meistä se tuntui sopivan tilanteeseen ja tällä nimellä tulemme jatkossa esittämään Pearl Jamin musiikkia autenttisesti ja täydestä sydämestä.”

Entisen Pearl Jammin, nykyisen Legal Jamin basisti Richard Gaya alleviivasi Classic Rockin haastattelussa, että heitä hämmentää ja harmittaa nimenomaan se tapa, jolla heidän esikuvansa ja sankarinsa tribuuttiorkesteria lähestyi eikä se, että heidän nimensä halutaan muuttaa.

”Pearl Jam on tiennyt meistä jo pitkään. He ovat olleet meihin jopa yhteydessä vuoden 2018 Borderline-konsertin tiimoilta eivätkä he ole koskaan esittäneet mitään huolestumisen merkkejä. Sen sijaan he odottavat ja ottavat meihin yhteyttä nyt maailmanlaajuisen pandemian iskettyä ja vielä aggressiivisen asianajajan välityksellä sen sijaan että olisivat meihin henkilökohtaisesti yhteydessä”, Gaya harmittelee.

Lisää luettavaa