Trio Niskalaukaus juhlistaa uutta kirjaa todellisin erikoismenoin – sisäänpääsy ei maksa mitään!

https://youtu.be/cKguRz70uCQ

Elettiin vuotta 2003, kun Soundin ja Infernon sivuilta tutut Timo Isoaho ja Matti Riekki kirjoittivat kirjan jyväskyläläisestä ”suomihevikomeetta” Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksesta.

Vain vuotta myöhemmin Trio Niskalaukaus laittoi pillinsä ensimmäisen kerran pussiin – ja sinne ne olivat myös jäädä. Reilua kymmentä vuotta myöhemmin orkesteri päätti kuitenkin aktivoitua uudelleen, ja samalla esiin nousi myös idea Niskalaukaus-kirjan kaikentasoisesta päivittämisestä, niin ulkoasun kuin tekstimateriaalinkin suhteen.

Trio Niskalaukaus -teos, vuosimallia 2018, on nyt julkaistu, ja yhtyeen jäsenet sekä opuksen tekijät juhlistavat tätä enemmän tai vähemmän merkittävää tapausta Jyväskylän Musta kynnys -ravintolassa perjantaina 17. elokuuta. Paikan päälle on vapaa pääsy, ja lisätietoja löytyy täältä.

– Luvassa on aikamoista meininkiä, sillä aiomme soittaa paikan päällä akustisesti, ja tämähän on meille suorastaan äärimmäisen harvinainen aluevaltaus. Tiedossa on myös muuta Niskalaukaus-hurvittelua, muun muassa tietokilpailu, kertoo Timo Rautiainen.

– Kerrottakoon myös, että jatkamme kirjan juhlistamista Savonlinnassa lauantaina 18. elokuuta. Hurjan ajatuksemme mukaan soitamme sielläkin akustisesti, ja tarjoamme muun muassa Niskalaukaus-makkaraa.

Samalla myös Trio Niskalaukauksen jatkosuunnitelmat alkavat selvitä. Yhtye paiskaa mittavan Suomen-kiertueen tulevan syksyn aikana, ja vetäytyy sen jälkeen esiintymistauolle.

Kyseessä ei ole ”määrittelemätön tauko”, joka jäi edellisen kerran lähes pysyväksi, vaan yhtye keskittyy ensi vuoden aikana uusien kappaleiden kirjoittamiseen.

– Kitarapartio Jarkko Petosalmi–Jari Huttunen ovat jo hahmotelleet uusia biisejä, ja valmistelemme materiaalin nauhoituskuntoon ensi vuoden aikana. Tämän hetken suunnitelman mukaan seuraava pitkäsoittomme ilmestyy alkuvuodesta 2020.