”Tukehdu opiaatteihin ja kuole” – Courtney Love joutui oikeustaistoon entisen managerinsa häiriköinnin vuoksi

Courtney Love lavalla Detroitissa 2013.

Oikeus määräsi Loven ex-manageri Sam Lutfille väliaikaisen lähestymiskiellon. Ja täysin ymmärrettävistä syistä.

Oikeuden määräämä väliaikainen lähestymiskielto kieltää Sam Lutfia ottamasta yhteyttä Loven lisäksi tämän tyttäreen Frances Bean Cobainiin sekä siskoon Jaimee Kingiin, jotka ovat myös syyttäneet Lutfia häirinnästä. Lutfin tulee oikeuden mukaan pysyä vähintään sadan jaardin (eli noin 91,44 metrin) päässä Lovesta, Cobainista ja Kingistä, sekä pitäytyä ottamasta näihin yhteyttä ennen tammikuun toisena päivänä järjestettävää käsittelytilaisuutta.

TMZ uutisoi Loven asianajajan todenneen, että ”Sam Lutfin kärjistyvä sanallinen häirintä ja uhkailu ei jättänyt meille muuta vaihtoehtoa kuin hakea suojelua Courtneylle ja hänen perheelleen.

Spinin haltuunsa saamasta lähestymiskieltohakemuksesta selviää huolestuttavia yksityiskohtia Lutfin häiriköinnistä. Love kertoo Lutfin soitelleen tälle koti- ja matkapuhelinnumeroihin ”kaikkina päivän ja yön aikoina” ja lähetelleen uhkaavia tekstiviestejä. Yhdessä hakemukseen liitetyssä tekstiviestissä Lutfi toteaa Lovelle ”tukehdu opiaatteihin ja kuole… kukaan ei välitä paskaakaan sinusta”.

Lutfin tekstiviesteissä on myös merkkejä kiristämisestä, sillä yhdessä viesteistä tämä uhkaa Lovea, että kaikki tämän asiat vuotavat julkisuuteen tulevana perjantaiaamuna ja lisää uhkauksensa perään ”älä sano etteikö sinua olisi varoitettu”. Love syyttää Lutfia myös valetileillä kirjoitetuista aggressiivisista kommenteista tämän sosiaalisen median profiileissa sekä että Lutfi olisi tarkkaillut ja käyttänyt hänen sähköpostiosoitettaan tähden tietämättä.

– Hänestä tuli ajan mittaan ystävä ja hiljalleen luotettu neuvonantaja. Jälkikäteen ajateltuna se oli suuri virhe, Love kuvailee yhteistyötään Sam Lutfin kanssa lähestymiskieltohakemuksessa.

Courtney Loven kertoman mukaan Hole-tähti on joutunut ex-managerinsa häirinnän vuoksi vaihtamaan puhelinnumeroaan useaan otteeseen, vaihtamaan älylaitteitaan, palkkaamaan turvallisuusasiantuntijoita kotinsa suojelemiseksi ja lisäämään toimia henkilökohtaisen turvallisuutensa takaamiseksi.