”Tuntui siltä, kuin elefantti olisi seissyt kallon päällä” – Poison-nokkamies muistelee kevättä 2010, jolloin hengenlähtö oli todella lähellä

Bret Michaels oli lähes kuolla aivoverenvuotoon keväällä 2010.
14.5.2020 13:24

Poison-nokkamies Bret Michaels sai 24. huhtikuuta 2010 vakavan aivoverenvuodon, jonka vuoksi tuolloin 47-vuotias laulaja joutui reiluksi kuukaudeksi tehohoitoon ja lähes menetti henkensä. Michaels muisteli kymmenen vuoden takaisia tapahtumia hiljattain Yahoo Musicin haastattelussa ja kertoo muistavansa elävästi sen hetken, kun hän istui yksin katselemassa baseball-matsia ja tunsi yhtäkkiä ”valtavan räjähdyksen” päässään.

”Sitä kutsutaan räjähtäväksi päänsäryksi ja siitä tulee todella kummallinen ääni – ne, jotka ovat murtaneet joskus luitaan, tietävät varmaan sen äänen, jonka kuulee sisällään. Se tuli yhtäkkiä ja tiesin heti, että jotain tapahtui. Kipu tuntui siltä, kuin elefantti olisi seissyt kallon päällä. Sitä aivoverenvuoto tekee – yleensä se on paine, johon kuolee. Tiesin, että olin pulassa ja koska olin vuosien varrella joutunut diabetekseni vuoksi kamaliin tilanteisiin, adrenaliinitasoni nousi heti pilviin”, Michaels muisteli.

”Pystyin hädin tuskin puhumaan. Tiesin, että sain jonkinlaisen halvauksen, koska naamani valahti. Tiesin, että nyt on tosi kyseessä. Minut vietiin kiireesti teholle, missä minut magneettikuvattiin. Sitten minut lähetettiin Phoenixiin neurologiseen instituuttiin ja seuraavat kolme päivää ovat pelkkää sumua.”

Michaelilla kesti toipua aivoverenvuodosta puolitoista kuukautta ja hän oli todella onnekas selvittyään tapauksesta. Laulaja uskoo, että elämä diabeteksen kanssa auttoi häntä nousemaan takaisin jaloilleen nopeammin.

”Diabetes on kamala vaiva, jonka kanssa kamppailla, mutta nämä ovat ne kortit, jotka minulle on jaettu ja olen kääntänyt sen voimavaraksi. Olen varma, että se auttoi minua. Kun olin herännyt koomasta, aloin heti kuntouttaa itseäni. Liikuin paljon. Olin päättänyt, että aion parantua tästä niin täydellisesti kuin voin.”

”Jos olisin ollut kiertueella ja jossain maantiellä keskellä ei-mitään, josta olisi ollut lähimpään sairaalaan tuntien matka, en olisi selvinnyt.”

Eivätkä Michaelsin terveysongelmat jääneet tuona keväänä pelkkään aivoverenvuotoon, vaan vain muutamia viikkoja kotiutumisensa jälkeen tällä todettiin reikä sydämessä. Tämä vaiva korjattiin onneksi leikkaushoidolla. Sitkeä kaveri, kieltämättä!

Lisää luettavaa