”Tuollaista olen joutunut sietämään koko elämäni” – Joan Jett vastaa tulisesti Ted Nugentin kritiikkiin

4.5.2022 14:45

Ted Nugent lyttäsi taannoin Rolling Stone -lehden julkaiseman 100 parasta kitaristia -listan maan rakoon, koska hän piti valintoja mielivaltaisena ja typerinä. Erityisen paljon Nugentia hiersi se, että listalle oli nostettu Joan Jett sijalle 87. Nugentia ei listalta löytynyt laisinkaan.

”Sinun täytyy olla sieluton mulkku ja aivojesi tilalla olla pelkkää paskaa laittaaksesi Joan Jettin [listalle]”, Nugent jyrisi livestriimissään, jollaisia miekkonen säännöllisesti pitää ja joiden aikana hän kommentoi kaikenlaisia asioita.

Joan Jettiltä kysyttiin tuoreessa NME-lehden pitkässä haastattelussa, mitä ajatuksia Nugentin kommentit herättävät ja Jett antoi samalla mitalla takaisin.

”Implikoiko hän siis, että hänen kuuluisi olla listalla minun sijaani? Tyypillistä – tuollaista olen joutunut sietämään koko elämäni, vähättelyä. No, Ted Nugentin täytyy elää Ted Nugentina. Hän on jumissa siinä ruumiissa, mikä on jo tarpeeksi paha rangaistus”, Jett laukoo.

”Hän ei ole mikään kovis. Hän esittää sellaista, mutta hän on tyyppi, joka kirjaimellisesti paskoi housuihinsa, jotta välttäisi armeijan”, Jett sanoo viitaten Nugentin High Times -lehdelle 1977 antamaan haastatteluun, jossa tämä itse kertoi asiasta. Nugent on myöhemmin kiistänyt tapauksen ja sanonut keksineensä koko tarinan.

Jett sanoo NME:n haastattelussa saavansa edelleen runsaasti voimaa siitä, että pystyy laittamaan jauhot suuhun kaikille epäilijöille, kritisoijille ja vähättelijöille. Hän on myös erittäin iloinen, että on voinut vaikuttaa nuorempien sukupolvien asenteisiin.

”Elän siitä, miten ihmiset selättävät kaiken sen paskan, mitä meille jatkuvasti syötetään. Et voi elää elämääsi muiden pillien mukaan. Jos haluat tehdä jotain ja sinulle sanotaan ’Ei’… Anna mennä. Jos et onnistu, ainakin kokeilit eikä sinun tarvitse kuolla miettien, ’Olisiko minusta ollut siihen?’ Maailma on outo paikka, mutta minulle todella tärkeää, että tytöt – ja myös pojat – kuulevat, mitä sanon”, Jett toteaa.

”Sinun täytyy olla sinnikäs, varsinkin jos olet erilainen etkä istu muottiin. Koska ihmiset yrittävät aina laittaa sinut johonkin muottiin, joten sinun täytyy vain olla sisukas.”

Lisää luettavaa