Dave Grohl muistelee pössytelleensä Joan Jettin ja Miley Cyrusin kanssa Rock ’n’ Roll Hall of Fame -gaalassa – Joutuikin yllättäen lavalle

"Olin niin pilvessä, että piilouduin Stevie Wonderin taakse", Foo Fighters -nokkamies muistelee.
17.5.2021 17:31

Foo Fighters on yksi tänä vuonna mukaan Rock ’n’ Roll Hall of Fame -kunniagalleriaan nimettävistä yhtyeistä. Hall of Fame -gaala onkin bändin nokkamiehelle Dave Grohlille jo varsin tuttu – mies piti esittelypuheen Rush-yhtyeen päästessä mukaan vuonna 2013 ja myös soitti Rushia lavalla, vuonna 2014 hänet nimettiin Nirvana-yhtyeen mukana galleriaan ja vuonna 2015 hän esiintyi gaalassa Joan Jettin kanssa.

Tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa Grohl muistelee tätä viimeksi mainittua vierailuaan gaalassa ja paljastaa poltelleensa hieman jazztupakkaa Jettin keikan jälkeen takahuoneessa.

”Ne seremoniat voivat olla tuskallisen pitkiä. Onneksi Joan Jettin esiintyminen oli heti show’n alussa. Soitimme ja parin tunnin jälkeen menin pukuhuoneeseen ottamaan huikkaa ja päädyin polttamaan pilveä Joanin ja Miley Cyrusin kanssa”, Grohl kertaa.

”Poltan pilveä todella harvoin. Muistan, että palasin alakertaan, jäin vain tuijottamaan Jerry Lee Lewisiä ja… En pysty edes sanoin kuvailemaan sitä. Olin aivan kuutamolla.”

Grohlin ajoitus vain sattui olemaan varsin huono, sillä mies raahattiin vielä illan päätteeksi uudelleen lavalle. Gaala päättyi tuttuun tapaan all star -kokoonpanon jamitteluun ja Grohl joutuikin yllättäen taustalaulajaksi Ringo Starrin, Paul McCartneyn, Joe Walshin, Tom Morellon ja kumppanien esittämän A Little Help With My Friends -kappaleen ajaksi.

”Tuottaja juoksi ympäriinsä ja etsi minua laulamaan finaalinumeroon. Hän tuli luokseni: ’Dave! Dave! Lavalle kahden minuutin kuluttua! On ison finaalin aika!’ En voinut kuvitellakaan meneväni sinne. Olin niin pilvessä, että piilouduin Stevie Wonderin taakse”, Grohl muistelee.

”Se ainakin on varmaa, että tänä vuonna en tule tekemään samoin!”

Tämän vuoden Rock and Roll Hall of Fame -juhlaseremonia järjestetään 30. lokakuuta. Foo Fightersin lisäksi mukaan kunniagalleriaan nimettiin tänä vuonna Jay-Z, The Go-Go’s, Carole King, Todd Rundgren ja Tina Turner.

Lisää luettavaa