Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela yhteisen projektin parissa – Muusikkopariskunta julkaisee debyyttilevynsä alkuvuodesta

Auri-projektissa on mukana myös Nightwishistä tuttu multi-instrumentalisti sekä lukuisia vierailevia tähtiä.

Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä musiikin saralla muun muassa Holopaisen Roope Ankka -teemalevyn sekä hyväntekeväisyysbiisin tiimoilta. Nyt muusikkopariskunta on kuitenkin julkaisemassa musiikkia yhdessä kokonaisen levyllisen verran Auriksi ristityn projektin tiimoilta.

Aurin debyyttilevyn julkaisee Nuclear Blast ja se näkee päivänvalon alkuvuodesta 2018. Levy-yhtiö tiedottaa projektin saaneen alkunsa vuonna 2011 Aphrodite Rising -kappaleen muodossa. Ajan myötä projekti on mennyt yhä syvemmälle kaninkoloon ja alkuvuodesta julkaistaan yksitoista kappaletta sisältävä pitkäsoitto. Laulu- ja viuluosuuksista vastaavan Kurkelan ja koskettimia soittavan Holopaisen lisäksi Auri-debyytillä on mukana Holopaisen Nightwish-kollega Troy Donockley ja levyllä tullaan kuulemaan myös vierailevia tähtiä.

Parhaillaan luovalla tauolla oleva Nightwish palaa puolestaan levolta myös keväällä 2018, jolloin luvassa on muun muassa kokoelmalevyä sekä kiertuetta.