Tuomas Holopainen: ”Viimeisen miksausviikon aikana ei ehtinyt nukkumaan” – lue myös viimeisimmät Nightwish-uutiset

Mennnään muutaman päivän taakse, Finnvoxin studiolle Helsinkiin. Tuomas Holopainen nauttii sushilounasta ja jos äärikliseinen ilmaus sallitaan niin vastapäätä istuva muusikko on uupunut, mutta onnellinen – ja ennen kaikkea tyytyväinen.

Näiden tunnelmien taustalla on hyvä syy – nimittäin sellainen, että Nightwish-komentajan ensimmäinen oma pitkäsoitto on juuri saanut viimeisen silauksensa kuuluisan helsinkiläisstudion masterointipajalla. Mikäli huhtikuussa ilmestyvää albumia ei tarvitse esimerkiksi masteroida uudelleen niin pitkään hahmoteltu ja kuluvan vuoden aikana varsinaisen muotonsa saanut pitkäsoitto on viimeinkin valmistunut.

– Olen jollakin tasolla haaveillut tästä hetkestä jo vuodesta 1999, jolloin ensimmäinen ajatus omasta levystä syntyi. Nyt onkin hienoa laittaa albumi kotona soimaan ja avata Don Rosan kirjoittama sekä piirtämä The Life And Times Of Scrooge McDuck. Saapa nähdä, millaisia tuntemuksia mieleen nousee…

Don Rosan taiturimainen teos on toiminut Holopaisen albumin innoittajana. Dynaamisesti soivan pitkäsoiton lopullinen nimi on Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge.

– Tuo ”inspired”-sana on oleellinen. Alkuperäisenä ideana oli nimittäin tehdä Don Rosan kirjaa hyvinkin orjallisesti seuraava albumi. Mukaan oli tulossa kaksitoista biisiä, yksi per kirjan luku ja niin edelleen. Lopulta tämä tuntui liian rajoittavalta ajatukselta ja päätin antaa tilaa omalle mielikuvitukselle – ja nyt levyn tunnelmat ulottuvat hyvinkin kauas Don Rosan teoksen ulkopuolelle.

Music Inspired By The Life And Times Of Scroogen miksausurakka osoittautui lopulta melkoisen kovaksi ponnistukseksi.

– Viimeisen miksausviikon aikana ei oikein ehtinyt nukkumaan. Viimeisenä yönä ennen masterointia Tero (”TeeCee” Kinnunen, Holopaisen pitkäaikainen työtoveri) sanoi joskus aamuviideltä, että nyt on pakko nukkua vähän aikaa, kun silmät eivät enää pysy auki. No, jatkoimme hommia sitten kuudelta, Holopainen naurahtaa ja jatkaa:

– Pääasia on tietenkin se, ettei mikään jäänyt harmittamaan. Albumista tuli juuri toivutun kaltainen.

Holopainen keskittyy lähikuukausina kotiaskareisiin (”leivinuunin lämmitystä ja ruisleipää”) ja Nightwishin seuraavan pitkäsoiton kirjoittamiseen.

– Olen tehnyt neljä uutta kappaletta ja juuri nyt tuntuu siltä, että tämä Roope-levy toimii siltana vähän raskaammalle ja hevimmälle Nightwish-albumille. Mutta tämä on toistaiseksi vain arvailua, Holopainen sanoo.

Nightwishin seuraava julkaisu on puolestaan Showtime, Storytime -dvd/Blu-ray, joka sisältää Wacken Open Air -tapahtumassa taltioidun festivaalikeikan ja kaksituntisen dokumentin. Paketti ilmestyy 29. marraskuuta, mutta konserttiosion ennakkonäytös tapahtuu Helsingin Tennispalatsissa jo torstaina 28. marraskuuta kello 21.00. Lisätietoja löytyy täältä.

Showtime, Storytimen kolmas traileri on nähtävissä tässä alla: