Harvinaista herkkua tänään tv:ssä – Daft Punk: Unchained

Ja heti perään tarjoillaan The Black Keysia ranskalaisfestareilla.

Thomas Bangalter ja Guy-Manuel de Homem-Christo ovat Daft Punk.

Yle Teema hellii musiikin ystäviä jälleen.

Edellisen menestysalbuminsa Random Access Memories vuonna 2013 julkaissut Daft Punk on yhä tai pitäisikö sanoa etenkin tänä päivänä yksi instituutioksi kasvattamansa elektrodiscofunkin vaikutusvaltaisimmista lähettiläistä.

Vuonna 1996 kaupallisen läpimurtonsa Homework-pitkäsoitollaan suorittanut ranskalaisduo määritteli aikanaan karkeat suuntaviivat pitkälti kaikelle jälkeensä siinneelle elektroniselle tanssimusiikille. Ei lienekään liioiteltua sanoa, että esimerkiksi nykyään äärivaltavirtaista edm-tyylisuuntaa ei ainakaan tuntemamme kaltaisena olisi olemassa ilman Daft Punkia.

Vaan keitä oikeastaan ovat aina vasta vahatuilta vaikuttaviin, ikifuturistisiksi mieltämiimme kypäriin sonnustautuneet Thomas Bangalter ja Guy-Manuel de Homem-Christo?

Tänään mainitulla tv-kanavalla klo 21:00 nähtävä, vuonna 2015 valmistunut Unchained-dokumentti valottaa näiden vankalla kunnianhimolla ja terveellä itseironialla varustettujen musiikillisten uudisraivaajien uraa, ambitioita ja taustavaikuttimia varsin ennennäkemättömällä tavalla. Siispä: vankkumaton suositus ja triplapeukku tälle!

Lisäksi: Heti Daft Punk -dokumentin perään nähdään perusrungoltaan niin ikään duo-muotoisen jenkkikokoonpano The Black Keysin bassolla ja koskettimilla vahvistettu, vuonna 2014 taltioitu esiintyminen Ranskan Main Square -festareilla.

Oi voi, kyllä tänään kelpaa.