Turussa hääräsi viikonloppuna varsinainen tosielämän James Bond: mies yritti snorkkeloida vartijoiden ohi Ruisrockiin kumisorsa päässään

Miehen kekseliäisyys teki vaikutuksen Ruisrockin turvallisuusvastaaviin.

Hätä keinot keksii, kuten sanotaan. Tämän osoitti jälleen todeksi eräskin mieshenkilö, joka Ilta-Sanomien mukaan yritti livahtaa liputta Turun Ruisrockiin James Bond -elokuva Kultasormesta tutulla konstilla. Mies oli nimittäin sonnustautunut märkäpukuun ja snorkkeliin, piilottaen ilmaputken päähänsä kiinnittämän kumisorsan sisään.

Hyvästä yrityksestä huolimatta Ruisrockin valppaat vesivalvojat kiinnittivät huomionsa epäilyttävästi liikehtineeseen vesilintuun jo hyvissä ajoin ennen tämän rantaan pääsyä.

”Kaveri oli lätännyt sorsan päähänsä ja lähtenyt uimaan veden alle. Meidän vesivalvonta oli sen bongannut, että onpa yllättävän määrätietoinen sorsa, kun se ui noin suoraan ja lujaa”, festivaalien turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen toteaa IS:lle.

Sorsa pysäytettiin lopulta hellästi airolla huitoen. ”Onneksi miehellä oli sorsa päässä. Jos hän olisi liimannut lokin päähän, voi olla, että airolla olisi lyöty kovempaa”, Ketonen hykertelee.

Vaikka mies ei operaatiossaan onnistunutkaan, tempaus herätti festivaalin turvallisuusvastaavissa kunnioitusta. Ketonen jopa lisää, että mikäli olisi itse ollut paikalla miestä käräyttämässä, olisi hän antanut tälle tunnustuksena yritteliäisyydestä yhden päivän ilmaislipun.

Tapaus joka tapauksessa osoitti, että vesi- ja muidenkin alueiden valvonta toimii Ruisrockissa varsin kiitettävällä tasolla.

”Meidän rannikkovartiostomme toimii. Sorsa ei päässyt kohteeseen suunnittelulla tavalla. Voidaan katsoa, että Ruisrockin valvonta toimii maalla, merellä ja ilmassa”, Ketonen päättää.

Näin samanlainen operaatio sujui Sean Conneryn esittämältä Bondilta vuonna 1964: