Tuskaan kesällä saapuva Devin Townsend Project-yhtyeestään: ”Luulen, että olen lähellä tämän tyylin loppua”

Kanadan hullu nero, musiikin monitoimimies Devin Townsend on ollut monessa mukana aina kitaravelho Steve Vain yhtyeestä Strapping Young Ladin kaaoksen kautta Devin Townsend Band ja Project -orkestereihin.

Laulaja-kitaristin sooloprojektina aloittanut  Devin Townsend Project vakiinnutti kokoonpanonsa ja on ollut aktiivinen nyt lähes kymmenen vuotta. Helmikuussa viimeksi Suomessa piipahtanut ja jälleen kesällä Tuskassa esiintyvä yhtye on ollut suomalaisyleisön mieleen jo kauan, mutta voi olla, ettei bändi enää kovin kauaa jatka kiertämistä tai levyjen tekemistä – ainakaan nykyisessä muodossaan.

Townsend pohtii Silver Tiger Median tuoreessa haastattelussa nimittäin haluavansa lähteä täysin uusille musiikillisille urille ja se saattaa tarkoittaa peräti DTP:n maalailevan progemetallin loppua.

– Jos ollaan aivan rehellisiä, luulen, että olen lähellä tämän tyylin loppua. Tai ei ehkä loppua, mutta minusta meidän täytyy oikeasti saada muutettua soundiamme johonkin suuntaan. Ja sitä Transcendence-levy (2016) oikeastaan kirjaimellisesti olikin – transsendenttinen työ, jonka jälkeen voin siirtyä seuraavalle tasolle, Townsend toteaa.

– Juuri nyt kamppailenkin sen ongelman kanssa – jos sitä nyt sellaiseksi haluaa sanoa – mikä se uusi suunta tulee olemaan.