Tuskaan saapuva Faith No More aktivoituu keikoille, mutta miten on uuden musiikin laita? – Kosketinsoittaja kommentoi asiaa

Jimmy Hubbard

Sanotaanko näin, että henkeään pidätellen ei ainakaan kannata odotella.

Faith No More aktivoituu pitkästä aikaa taas keikkalavoille ja saapuu kiertueellaan myös Helsingin Tuska-festivaaleille. Tämä herättää fanien keskuudessa totta kai myös toiveita mahdollisesta uudesta levystä. Valitettavasti kosketinsoittaja Roddy Bottumilla on uuden musiikin perään haikaileville huonompia uutisia.

”Tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia äänittää uutta musiikkia. Ei mitään suunnitelmia”, Bottum toteaa Kerrang!-lehden haastattelussa.

”Olemme nyt mielestäni siinä iässä tai sellaisessa hetkessä elämässämme, että on mukavaa ja hyväksyttävää katsoa taaksepäin sitä, mitä olemme saaneet aikaan. En ole koskaan aiemmin tuntenut tällä tavalla ylpeyttä siitä, mitä olemme tehneet. Muutama vuosi sitten se tuntui lähinnä likaiselta – aivan kuin käyttäisimme maailmaa hyväksi soittamalla pelkästään vanhoja biisejä, mutta jostain syystä nyt ajattelen asiaa toisin. Mielestäni perintömme puhuu puolestaan tässä maailmanajassa. Se on tuoretta ja tuntuu epäsopivan provosoivalta heittäytyä taas maailmalle. Se on hyvällä tavalla eksentristä vasemmistolaisuutta, jos näin voi sanoa.”

Bottumin mukaan Faith No Moren paluu keikkalavoille oli itse asiassa pitemmän aikaa bändin mielessä, mutta vasta se viimein konkretisoituu.

”Luulen, että nyt tulimme kaikki siihen samaan ajatukseen, että se, mitä aloitimme viisi vuotta sitten palaamalla yhteen, julkaisemalla levyn ja kiertämällä sen tiimoilta, jäi silloin kesken. On paikkoja, joissa emme käyneet, asioita, joita emme tehneet ja tapoja, jolla halusimme esiintyä. Paluun vaihtoehto oli aina pöydällä, mutta meiltä vain vei hetki aikaa selvittää, millä tavalla se tehdään ja mikä se alkusysäys olisi.”