Twisted Sister -nokkamies sanoo, ettei yhtye tienannut levyillään penniäkään ennen 1990-luvun paluutaan – ”Sekkimme on yksi vitsi”

25.7.2021 21:22

Twisted Sister -keulakuva Dee Snider sanoo, ettei yhtye kostunut miljoonamyynnistään mitään ennen vuotta 1998.

Asia käy ilmi The Metal Voicen tuoreessa haastattelussa.

”Twisted Sister ei saanut osuutta albumimyynnistään ennen kuin nauhoitimme Heroes are Hard to Find [vuoden 1998] Strangeland-elokuvan soundtrackille”, mies sanoo. ”Saadakseen yhtyeen palaamaan, levy-yhtiö pyyhki velkamme pois. Tämä tapahtui 1997. Bändi oli ollut hajonneena 10 vuotta, olimme myyneet kymmeniä miljoonia levyjä, mutta emme olleet saaneet yhtään rojaltisekkiä.”

Snider lisää, että reunionista keskusteltaessa Atlantic Recordsin pomo Ahmet Ertegun päätyi näyttelemään merkittävää osaa.

”Joku kertoi hänelle, että olimme edelleen punaisella kaikkien näiden vuosien jälkeen”, Snider muistelee. ”He yrittivät saada meidät yhteen ja sanoivat, että ’Ahmet, voisitko pyyhkiä näiden kavereiden tilin puhtaaksi. Olemme saaneet heiltä tarpeeksi.’ Ahmet Ertegun ei varmaankaan edes tiennyt asiasta mitään, mutta hän näki tilanteen ja sanoi, että ’He ovat maksaneet tarpeeksi – poistetaan velat.’ Niinpä olemme sittemmin saaneet osuutemme levymyynnistä.”

”Emme saaneet koskaan niitä, jotka meidän olisi pitänyt saada isoista jutuista”, mies jatkaa. ”Vuonna 2001 Napster tuli kuvioihin, joten muutamaa vuotta myöhemmin ihmiset lakkasivat ostamasta levyjä – joten rojaltisekkimme ovat yksi vitsi.”

Lisää luettavaa