Uhka vai mahdollisuus? Ritchie Blackmoren luotsaama nyky-Rainbow aikoo julkaista uutta musiikkia

Kuvakaappaus Youtubesta.

Kaikki eivät ole olleet Rainbow’n uuteen tulemiseseen 100% tyytyväisiä, mutta Ritchie Blackmore näyttää nauttineen olostaan vanhojen biisien kimpussa. Niinkin paljon, ettei kohta soiteta enää pelkästään vanhoja biisejä, vaan myös uutta tuotantoa on luvassa.

Asia tuli esille tuoreessa Burrn-lehden haastattelussa. Kokonaista levyä ei sentään ole tiedossa, mutta single nyt ensi alkuun kuitenkin.

”Äänitin kaksi biisiä Rainbow’n nykyiselle laulajalle”, Blackmore kertoo ja tarkentaa myöhemmin: ”Sävelsin yhden uuden kappaleen ja äänitin uusiksi yhden vanhan. Kokonaisen levyn sijaan julkaisemme ne varmaan singlenä.” Sen tarkempia yksityiskohtia ei tipu.

Haudasta nostetun Rainbow’n nykykokoonpanossa on vanhojen aikojen miehistöstä jäljellä ainoastaan johtaja Ritchie Blackmore. Hänen rinnallaan musisoivat laulaja Ronnie Romero, kosketinsoittaja Jens Johansson, rumpali David Keith ja basisti Bob Nouveau.

Kokoonpano soitti muutamia keikkoja kesällä 2016 ja julkaisi näistä keikkatallenteen Memories In Rock – Live in Germany. Nyt ilmi tulleiden uutisten valossa voi odottaa, josko Blackmore veisi bändin vastaisuudessakin lavalle. Suomen-keikka, kenties?