Ultimate Classic Rock nimesi 10 kamalinta rockversiota jouluklassikoista – Listalle päätyivät muun muassa Bon Jovi, Iggy Pop ja Bob Dylan

12.12.2023 12:37

Ikivihreät joululaulut kääntyvät osaavissa käsissä hyvin myös hieman rokimpaan ja/tai raskaampaan muottiin, tämän ovat todistaneet muun muassa Motörheadin Lemmy Kilmister, Ronnie James Dio, Viikate ja Raskasta joulua -kollektiivi. Todella onnistuneet tulkinnat ovat kuitenkin harvassa ja useimmiten yritykset joululaulun ”rokintamisesta” tuottavat lähinnä irvistyttävän kamalaa ja myötähäpeää aiheuttavaa juustoa, josta on joulumieli kaukana.

Ultimate Classic Rock päättikin listata kymmenen kaikkein kamalinta joululaulujen rokkiversiota ja kuten listasta voi päätellä, ei rokkikäännösten tekeminen onnistu aina kovimmiltakaan tekijänimiltä, sillä listalle on päätynyt muun muassa Bob Dylania, Iggy Popia, Twisted Sisteriä, Kornia ja Bon Jovia peräti kahden kappaleen voimin. Listan ykköseksi nostetaankin Jon Bon Jovin tulkinta The Poguesin rakastetusta Fairytale of New York -kappaleesta, jonka ”Bonkkari” julkaisi 2020. Bon Jovin versio sai ilmestyessään tyrmäyksen jopa alkuperäisen tuottaneelta Steve Lillywhiteltä, joka twiittasi kappaleesta: ”Kamalin versio. Sori Jon, mutta tämä on noloa ja turhaa”.

Alla listan kaikki kymmenen valintaa vähiten huonosta huonoimpaan. Tarkemmat perustelut valinnoille löydät täältä.

10. Bob Dylan – Must Be Santa

9. Weezer – Hark! The Herald Angels Sing

8. Twister Sister – I Saw Mommy Kissing Santa Claus

7. Bon Jovi – Back Door Santa

6. Iggy Pop – White Christmas

5. Steve Kudlow, Bumblefoot, Chris Chaney, Kenny Aronoff – Frosty the Snowman

4. Tiny Tim – O Holy Night

3. Korn – Jingle Bells

2. Maroon 5 – Happy Christmas (War Is Over)

1. Bon Jovi – Fairytale of New York

Lisää luettavaa