”Useimmat laulajat ovat näyttelijöitä. Hän ei ollut” – Smashing Pumpkins -johtaja muisteli Sinéad O’Connoria ja tämän harvinaista lahjakkuutta

Billy Corgan tutustui edesmenneeseen laulajaan yhteisen tutun kautta.
4.6.2024 15:24

Smashing Pumpkins -yhtyeen keulahahmo Billy Corgan muisteli tuoreessa The Irish Times -lehdelle antamassaan haastattelussa heinäkuussa 2023 menehtynyttä laulaja-lauluntekijä Sinéad O’Connoria. Corgan tutustui O’Connoriin, kun tämä asui keväällä 2016 Chicagossa Morrissey-rumpali Matt Walkerin luona, joka oli tuurannut Jimmy Chamberlinia Smashing Pumpkinsissa 1990-luvulla.

”Olin tavannut Sinéadin kerran jollain keikalla. Puhuimme vähän, mutta en voinut sanoa tuntevani häntä. Yhtäkkiä hän asuikin ystävälläni, jonka luona kävin sunnuntaisin lounaalla. Kävin siellä lounaalla ehkä viisi tai kuusi kertaa niin, että Sinéad oli myös mukana. Silloin tutustuin häneen persoonana. Puhuimme paljon hänen lapsistaan, suhteista ja hänen kamppailuistaan. Hän oli todella, todella rehellinen. Lähes viaksi asti. Kaunis nainen ja uskomattoman lahjakas – olin ihailusta mykkänä”, Corgan kertaa.

”Jos hänen poismenostaan haluaa löytää jotain hyvää, niin oli hienoa nähdä se rakkauden ja kunnioituksen määrä, mikä sitä seurasi. On surullista, että usein vaaditaan jonkun menehtyminen ennen kuin ihmiset kertovat, mitä todella ajattelevat ja tuntevat. Ihmiset ymmärtävät, että menetimme jonkun, jonka olisi pitänyt saada enemmän huomiota ja tukea kun hän vielä oli kanssamme. Koska hän oli harvinainen lahjakkuus. Ja hänen lahjakkuutensa liittyi vahvasti hänen paatokseensa. Hänellä oli uskomaton lahja laulaa suoraan sydämestään, mikä on laulajalle harvinaista. Useimmat laulajat ovat näyttelijöitä. Hän ei ollut.”

Lisää luettavaa