Uusi Bob Dylan -elokuva tulossa Netflixiin – Ohjaajana Martin Scorsese

Dokumentaarisessa elokuvassa seurataan Dylanin Rolling Thunder Revue -kiertuetta.

Variety-lehden saamien tietojen mukaan pitkään huhuttu elokuva Bob Dylanin Rolling Thunder Revue -kiertueesta on toteutumassa ja tulossa striimauspalvelu Netflixiin vielä tämän vuoden aikana.

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese on, kuten nimestäkin voi päätellä, ohjaajalegenda Martin Scorsesen dokumentaarinen kuvaus Dylanin vuosina 1975-1976 heittämästä konserttikiertueesta, jolla oli mukana iso liuta vierailevia muusikoita kuten Joan Baez, T-Bone Burnett ja Mick Ronson. Netflixin mukaan elokuva kuvaa ”Amerikan levotonta henkeä vuonna 1975 ja Dylanin riemukasta musiikkia” ja sen kerrotaan olevan ”osaksi dokumentti, osaksi konserttielokuva, osaksi kuumehourailua”, eli ihan perinteisestä ja suoraviivaisesta dokumentista ei liene kyse.

Ensiesitykselle ei anneta edes suurpiirteistä aika-arviota, mutta Netflix paljastaa, että Dylan on antanut dokumenttia varten harvinaisen haastattelun. Elokuvaa varten on myös luonnollisesti haastateltu monia mukana olleita muusikoita.

Bob Dylan itse nähdään Suomessa 24. kesäkuuta, jolloin maestro konsertoi yhtyeineen Helsingin Hartwall-areenalla.