Uusi Monster Magnet -albumi on lähes valmis – ”Vielä kun idiootti laulaja saa oman osuutensa kuntoon…”

8.2.2017 11:27

Parin levyn hapuilun jälkeen happorock-yhtye Monster Magnet otti jo varmempia askeleita edellisellä Last Patrol -albumillaan (2013). Jatkoa sopii odottaa vielä kuluvan vuoden aikana, sillä yhtye on nokkamies Dave Wyndorfin mukaan saanut uuden albumin äänitykset lähes valmiiksi.

Talking Metal -podcastissa haastateltu laulaja-kitaristi Wyndorf kuvailee uuden levyn materiaalia suoraviivaisemmaksi ja ytimekkäiksi ”taistelukappaleiksi”. Yhtyeelle ominaista psykedeelistä vivahdetta kuitenkaan unohtamatta.

– Teen musiikkia hieman eri tavalla kuin useimmat. Istun keittiössäni ja kirjoitan biisit valmiiksi alusta loppuun sovituksineen kaikkineen. En kuitenkaan kirjoita lyriikkaa, ennen kuin koko levy on muuten äänitetty. Joten tein biisit, näytin niitä bändille ja hioimme ne yhdessä kuntoon, menimme studioon ja äänitimme rummut, bassot ja kitarat. Olemme lähes valmiita. Vielä kun idiootti laulaja saa oman osuutensa kuntoon, se on siinä, Wyndorf nauraa.

Wyndorf arvelee pääsevänsä miksaamaan levyä maaliskuun aikana.

– Parilla edellisellä levyllä nojasin vahvasti psykedeliaan, mikä ei toki ole minulta mitenkään ihmeellistä. Mutta parin sellaisen levyn jälkeen minut valtaa halu vain rokata. Uusi levy on nopeatempoisempi ja sanotaanko detroitmaisempi – Detroitilla on oma henki ja poraava, mutta rokkaava soundinsa. Se on jotain mitä tarvitsen, jotta pystyn elämään tällä vuosisadalla, joka on totaalisen sekaisin.

Voit kuunnella Wyndorfin haastattelun sisältävän podcast-jakson alta. Haastattelu alkaa aikamerkin ollessa 13:40 ja tulevasta levystä puhutaan 15 minuutin paikkeilla.

Lisää luettavaa