Uusi Tool-levy ei ole viivästynyt ainakaan Maynard James Keenanin laiskuuden vuoksi – ”Ei hedelmää voi poimia, jos se on raaka”

Amerikkalaisen vaihtoehtometalliyhtye Toolin fanaattiset kannattajat ovat odottaneet uutta albumia tulevaksi kuin kuuta nousevaa. Yhtyeen edellinen albumi 10,000 Days julkaistiin vuonna 2006 eikä seuraajasta tiedetä juuri sen enempää, kuin että sellainen on oikeasti tulossa ja äänitykset ovat olleet käynnissä jo hyvän tovin.

Bändi on aina työstänyt levyjään siten, että muu bändi – kitaristi Adams Jones, basisti Justin Chancellor ja rumpali Danny Carey – tekevät levyn lähes valmiiksi ja laulaja Maynard James Keenan tulee mukaan vasta aivan loppumetreillä, kirjoittaa lyriikat ja laulaa kappaleet narulle. Osa odotteluun turhautuneista faneista pitääkin Maynardia syypäänä levyn viivästymiseen. Osa kritisoi Maynardin puuhaavan mieluummin kaikkea muuta kuin Tooliin liittyviä asioita ja osa taas sanoo Maynardin olevan vain laiska.

Toolissa, A Perfect Circlessä ja Pusciferissa laulava, brasilialaista jujutsua harrastava ja omaa viinitilaa pyörittävä Maynard tyrmää Wall Street Journalin haastattelussa väitteet laiskuudesta täysin. Hän sanoo liittyvänsä mukaan studioon, kun aika on oikea.

– Ei hedelmää voi poimia, jos se on raaka. Jos se ei ole kypsä, teen jotain muuta, Maynard kuvailee.

– Minäkin rakastan Led Zeppeliniä ja minusta on sääli, etteivät he tee koko ajan lisää ja lisää levyjä. Mutta pääsin minäkin tänä aamuna ylös ilman vaikeuksia, Maynard piikittelee ja sanoo levyn kuitenkin olevan edelleen työn alla.

Maynard James Keenanin muistelmakirja A Perfect Union Of Contrary Things julkaistiin 8. marraskuuta. Wall Street Journalin maksumuurin takana olevasta jutusta kertoi Blabbermouth.