Vähemmän ylevä tapa päättää yli 20 vuoden yhteistyö bändissä: potkut Whatsappin välityksellä

9.1.2018 08:34

Saksalainen thrash metal -suuruus Sodom on taas yhden miehen bändi. Vuonna 1981 perustetun yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Thomas ”Angelripper” Such on jälleen myös bändin ainoa muusikko, kun orkesterin muut jäsenet Bernd Kost ja Markus Freiwald poistettiin kokoonpanosta. Syyksi kerrottiin, että johtaja Such haluaa aloittaa bändin tavallaan uudelleen nuorempien soittajien kera.

Blabbermouth kertoo Kostin ja Freiwaldin julkaisseen nyt oman näkemyksensä tapahtumien kulusta. Kaksikko kertoo, että erottamispäätös ilmoitettiin heille tylyllä tavalla: viestipalvelu Whatsappin välityksellä.

”Tom kertoi jo omassa viestissään, että olimme hieman ajautuneet erilleen toisistamme. Käsityksemme kunnioituksesta ja työmäärista todella osoittautuivat erilaisiksi”, kaksikko kirjoittaa.

”Me odotimme innolla, että pääsisimme tekemään jatkoa hyvän vastaanoton saaneelle Decision Day -levylle (2016), ja olimme jo äänittäneet paljon biisi-ideoita. Valitettavasti Tom ei jakanut innostustamme: hän lopetti yhteistyömme Whatsappin kautta ilman että edes kuunteli aihioitamme.”

Eittämättä aika jyrkän kuuloista toimintaa, kun ottaa huomioon, että Kost liittyi bändiin jo vuonna 1996 ja soitti kahdeksalla yhtyen levyllä. Freiwald liittyi Sodomin riveihin vuonna 2010.

No, katsotaan sitten, mitä sieltä seuraavaksi tulee. Toivottavasti Angelripper saa sentään kasattua hyvän uuden kokoonpanon.

Lisää luettavaa