Vaikutusvaltainen yhdysvaltalaismedia hehkuttaa suomalaisosaamista – Santa Cruz mukana kymmenen ”pakkotiedettävän” artistin listalla

Tunnetko jo Santa Cruzin? Syytä olisi, ainakin mikäli Rolling Stonelta kysytään.

Perinteikäs ja vaikutusvaltainen Rolling Stone julkaisi listan kymmenestä uudesta artistista, ”jotka sinun tulee ehdottomasti tuntea”. Mikä ilahduttavinta, joukosta löytyy myös suomalaisväriä Santa Cruz -orkesterin muodossa. Lehti hehkuttaakin yhtyeen 80-luvun henkeä huokuvaa meininkiä suhteellisen estottomasti: ”Tämä nelihenkinen poppoo ponnistaa Helsingistä, mutta kuulostaa siltä kuin Hollywood olisi aiheuttanut hävitystä Euroopassa 2000-luvun lopulta saakka, kiitos heidän irstailevien ja prameilevien taipumustensa. Yhtyeen kolmas pitkäsoitto, Bad Blood Rising, ilmestyy syyskuussa.”

Orkesterin soundia lehti kuvailee puolestaan ”Ulvovaksi, kovaääniseksi Sunset Strip -rockin uudeksi tulemiseksi” ja suosittelee sitä kaikille Guns N’ Rosesin, The Darknessin, sleazen ja glamin ystäville.

Mitä tulee yhtyeen uuteen singleen, Rolling Stone toteaa ”rähjäisen River Phoenixin olevan höyryjunan lailla jyräävien voimasointujen juhlaa” ja lainaa Archie Cruzin kuvausta biisiä inspiroineesta näyttelijästä: ”Minulle River Phoenixin sielu oli puhdas. Hän oli täydellinen näyttelijä kunnes Hollywood lopulta tuhosi hänet. Se kipinä kytee kuitenkin yhä.”