Valokuvaaja muistelee surrealistista ja hankalaa sessiota ihmissudeksi maskeeratun Ozzy Osbournen kanssa

Kuvauksissa mukan olleet rottweilerit saivat pimeyden prinssin hermostumaan, muistelee Fin Costello.
24.3.2023 17:57

Yksi Ozzy Osbournen mieleenpainuvimmista kansitaiteista löytyy laulajan kolmannelta soololevyltä, vuonna 1983 julkaistulta Bark At The Moonilta, jonka kannessa Osbourne keikkuu puun oksalla ihmissutena. Kannen valokuvannut Fin Costello, joka otti myös Ozzyn kahden ensimmäisen soololevyn kansikuvat, muisteli Bark At The Moonin kuvaussessioita hiljattain Classic Rockissa.

”Se oli todella huvittavaa, kuin olisimme kuvanneet Ben Huria! Alkuperäinen idea oli, että Ozzy näyttäisi kuin suoraan jostain roomalaisesta eepoksesta revityltä ja hänellä olisi yllään sudennahasta tehty viitta. Mutta Ozzy oli tavannut kaveri, joka vastasi Painajainen Elm Streetillä -elokuvan maskeista ja oli hänen töistään hyvin vaikuttunut. Niinpä päätimme parodioida ihmissusileffoja sen sijaan”, Costello muistelee.

Maskeerauksessa ja kuvaamisessa kesti useita tunteja ja ja sessiot maksoivat valoineen, savukoneineen, nostokurkineen ja generaattoreineen päivineen noin 50 000 puntaa. Itse kuvaamiseen meni viisi tuntia ja kuvauksissa mukana olleet koirat hermostuttivat laulajaa suuresti.

”Yhdessä kuvassa Ozzy leikkii sutta nelinkontin ja hänen takanaan on rottweilereita. Mutta en tiennyt, että Ozzy pelkäsi koiria. Jos ne olivat hänen näkökentässään, kaikki oli ok. Mutta kun he olivat hänen takanaan, se oli kokonaan toinen juttu!”

”Siinä vaiheessa kello oli viisi aamulla ja hän nousi ylös ja totesi, ettei enää pysty tähän. Päädyimme siinä aamuyöstä omituiseen keskusteluun hänen ollessa vielä ihmissusinaamiossaan. Sharon (Ozzyn vaimo ja manageri) oli käynyt tyyliin kaksi päivää aiemmin synnyttämässä ja lastenhoitaja kantoi vauvaa pienessä korissa samalla, kun teenainen haahuili ympäri settiä jakaen kaikille teetä. Saimme kuvaukset lopulta valmiiksi, mutta se oli hyvin surrealistista!”

Lisää luettavaa