Valonkantajat julkaisee vielä yhden singlen ja poistuu sitten lavalta – ”Parempi saattaa homma napakasti päätökseen”

Bändin joutsenlaulu julkaistaan 14.5.
11.5.2021 13:21

Vuodesta 2010 lähtien Suomen metalli- ja rockkenttää hämmentänyt Valonkantajat julkaisee perjantaina 14. toukokuuta uuden singlen, joka kantaa nimeä Ensimmäisen maailman ongelmat. Julkaisu jää todennäköisesti bändin viimeiseksi, sillä yhtye on ilmoittanut poistuvansa sinkkujulkaisun jälkeen takavasemmalle.

”Valonkantajien kolmas levy (Soundin Marko Säynekoskelta täydet viisi tähteä saanut Vastavirtaan, toim.huom.) veti minulta säveltäjänä ja tuottajana takin aivan täydellisesti tyhjiin. Siihen levyyn annettiin kaikki. Töitä oli paiskittu bändin eteen niska limassa vuosikausia, mutta silti tuntui että homma junnaa täysin paikallaan. Samalla soittamisesta ja treenaamisesta oli kadonnut tärkein, yhdessä tekemisen rentous ja ilo”, toteaa laulaja-kitaristi Jarkko ”Jaake” Nikkilä.

”Kun sitten uusia sävellyksiä ei tullut työpöydälle kuin yksi, homma oli selvä. Oli parempi saattaa homma napakasti päätökseen kuin julkaista levyllinen väkinäisiä b-luokan kappaleita. Poistumme lavalta, mutta teemme sen tämän kappaleen myötä kenellekään nöyristelemättä ja keneltäkään anteeksi pyytelemättä. Rytinällä.”

Yhtye julkaisi urallaan yhden ep:n (Lupaus, 2011) sekä kolme pitkäsoittoa: Tuomittu elämään (2012), Pimentola (2015) ja Vastavirtaan (2017). Viimeisen singlen tekemiseen osallistuivat Valonkantajien alkuperäisjäsenet Nikkilä, rumpali Juha Korpinen sekä kitaristi Ville Saloranta. Kappaleessa soittaa peräkkäin peräti kolme soolokitaristia: Nikkilä, Saloranta sekä soolokitaristin tonttia viimeisimpänä Valonkantajissa hoitanut, ex-Children of Bodom -kitaristi Alexander Kuoppala.

Lisää luettavaa