Vanha tuttu hahmo palaa Blink-182:n riveihin – Pop punk -suuruus julkaisee uutta musiikkia, lähtee maailmankiertueelle

Tom DeLonge on taas yhtyeen vahvuudessa.
11.10.2022 16:57

Amerikkalaista pop punk -suuruus Blink-182:ta perustamassa ollut laulaja-kitaristi Tom DeLonge on tehnyt paluun yhtyeen riveihin seitsemän vuoden poissaolon jälkeen. Bändi on näin jälleen siinä kulta-aikojensa kokoonpanossaan, joka teki muun muassa kaupalliseksi läpimurroksi osoittautuneen Enema Of The State -levyn (1999), jolta löytyvät yhtyeen suurimmat hitit All The Small Things sekä What’s My Age Again.

DeLonge, basisti-laulaja Mark Hoppus sekä rumpali Travis Barker ovat työstäneet yhdessä myös uutta musiikkia ja julkaisevat uuden levyn. Kyseessä on ensimmäinen tällä kolmikolla tehty albumi sitten vuoden 2011 Neighborhoodsin. Ensimmäinen singlemaistiainen Edging ilmestyy tulevana perjantaina (14.10.).

Yhtye lähtee myös pitkälle maailmankiertueelle, joka alkaa maaliskuussa 2023 Etelä-Amerikan-kierroksella, jatkuu Pohjois-Amerikassa toukokuussa ja siirtyy Eurooppaan syyskuussa. Suomeen asti kiertue ei ainakaan näillä näkymin yllä, mutta yhtye konsertoi muun muassa Kööpenhaminassa, Tukholmassa ja Oslossa. Kiertueaikatauluja voit katsoa tarkemmin täällä.

DeLonge ja Hoppus perustivat Blink-182:n rumpali Scott Raynorin kanssa vuonna 1992. Barker korvasi Raynorin vuonna 1998. Yhtye jäi tauolle 2005, mutta aktivoitui uudelleen 2009. DeLonge kuitenkin jättäytyi kaikessa hiljaisuudessa pois yhtyeen vahvuudesta vuonna 2015 ja hänen tilalleen otettiin Alkaline Trion Matt Skiba. Yhtye julkaisi Skiban kanssa kaksi albumia vuosina 2016 (California) ja 2019 (Nine), jotka saivat molemmat hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin faneilta.

Lisää luettavaa