Vasabladet: Tapahtumajärjestäjä jättänyt Nightwishin keikkapalkkiot maksamatta – Järjestäjä on yhtyeelle kuusinumeroisen summan velkaa

Nordic Live Productions Oy:n talousvaikeuksista on uutisoitu pitkin vuotta.
12.12.2023 09:09

Tommi Mäen pyörittämä Nordic Live Productions Oy, joka järjestää muun muassa Vaasa Festivalia, Kokkolan, Espoon ja Porvoon Viinijuhlia sekä Turun Aura Festiä, on jättänyt metalliyhtye Nightwishin palkkiot viime kesäkuisista Vaasan- ja Kiteen-keikoista maksamatta, uutisoi Vasabladet.

Yhtyeen keikat Vaasassa ja Kiteellä olivat viimeiset kotimaan esiintymiset ennen bändin vetäytymistä keikkatauolle. Molemmat konsertit myivät loppuun ja keräsivät 21 500 hengen yleisön. Lehden haastatteleman manageri Toni Peijun mukaan tapahtumajärjestäjä on yhtyeelle velkaa kuusinumeroisen summan verran.

Nordic Live Productionsista kerrotaan Vasabladetille, että yhtiö on maksanut bändille konserteista jo reilut 365 000 euroa, mutta koko palkkiosta on maksamatta vielä ”alle 50 prosenttia”. Yhtiön mukaan se on kuitenkin tehnyt bändin edustajan kanssa maksusuunnitelman.

Nordic Live Productionsin vaikeuksista on uutisoitu pitkin vuotta. Esimerkiksi Juha Tapion ja Tommi Läntisen esiintymiset viime kesän Vaasa Festivaleilla peruttiin järjestäjän toimesta. Kokkolan Viinijuhlista peruttiin viime heinäkuussa puolestaan peräti kahdeksan artistia. Ilkka Pohjalaisen marraskuussa tekemän uutisen mukaan Nordic Live Productionsilla on maksuhäiriötä noin 484 500 euron edestä.

Lisää luettavaa