Veteraanikitaristi kertoi näkemyksensä, miksi parhaan levyn Grammy meni Adelelle – pahoitteli myöhemmin sanomisiaan närkästyneiltä Beyoncé-faneilta

15.2.2017 12:03

Keneltäkään ei varmasti ole mennyt ohi se tieto, että viime viikonloppuna jaettiin musiikkialan Grammy-palkinnot. Sen verran erikoisia sattumuksia ja yllätyksiä palkintojuhlassa koettiin, että siitä riittänee puheenaihetta kahvipöytiin vielä pitkäksi aikaa.

Yksi yllättävistä käänteistä koettiin, kun vuoden parhaan levyn Grammyn pokkasi suuren ennakkosuosikki Beyoncén sijaan Adele. Adele itse ihmetteli asiaa kiitospuheessaan voimasanojen kera ja totta kai myös Beyoncén fanaattiset kannattajat nostivat asiasta myrskyn sosiaalisessa mediassa.

Veteraanikitaristi Carlos Santana kertoi New Zealand Heraldin haastattelussa oman näkemyksensä, miksi palkinto meni Adelelle eikä Beyoncélle. Santanan mukaan kyse on puhtaasti musiikillisista ansioista: Adele on nimenomaan laulajana parempi, kun taas Beyoncé on viihdyttäjä.

– Kaikki kunnia Beyoncé-siskollemme, mutta hänen musiikkinsa on enemmän muotinäytös-musiikkia. Adele ei tarvitse laulaakseen tanssijoita ja lavasteita, hän voi vain seistä lavalla yksin ja laulaa, se riittää. Ja se on syy, miksi hän voitti, Santana pohtii.

No, äläkkähän näistäkin kommenteista syntyi ja Beyoncén fanit pahoittivat mieltään entistä enemmän. Santanan kommentteja kritisoitiin siinä määrin, että kitaristi joutui selventämään sanomisiaan myöhemmin Facebook-sivuillaan. Kitaristi vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ollut millään lailla vähätellä Beyoncén kykyjä laulajana.

– Aikomukseni oli vain onnitella Adelea loistavasta illasta Grammy-juhlissa. Kommenttini Beyoncésta oli irroitettu asiayhteydestä. Kunnioitan häntä suuresti niin artistina kuin persoonana ja hän ansaitsee kaikki mahdolliset kunnianosoitukset, Santana pahoittelee.

Carlos Santana ja Beyoncé ovat esiintyneet yhdessä muun muassa Super Bowlin pre-game show’ssa vuonna 2003, jolloin kitaristi kutsui Beyoncén laulamaan Oye Como Va -hittiään.

Lisää luettavaa