VHS-tyylillä voittoon! Räjäyttäjien video nappasi Oulu Music Video Festivalin pääpalkinnon

25.8.2019 14:20

Oulun musiikkivideofestivaalin kotimaisen kilpailun on voittanut Kalevi Suopursu Räjäyttäjät-yhtyeelle ohjaamallaan videolla Samassa veneessä.

Voittajat palkittiin lauantai-iltana jo perinteeksi muodostuneessa Pumpeligaalassa.

– Ohjaaja on vanginnut hienosti muusikoiden ominaispiirteet ja bändin maailman. Videolla on selkeä oma luonne ja sielu, tuomaristo perusteli valintaansa.

Vuodesta 2011 säännöllisen epäsäännöllisesti toiminutta Räjäyttäjät-yhtyettä johtaa Jukka Nousiaisen.

Kultapumpeli valittiin kaikkiaan 104 kilpailuvideon joukosta.

Voit katsoa voittaneen teoksen tuosta ylempää.

Parhaan kuvauksen Linssipumpelin sai Jesse Markinin Jerichovideo, jonka on ohjannut Kim Koponen ja kuvannut Hannu Pyyhtiä.

Nuorelle lupaavalle ohjaajalle myönnettävä Teinipumpeli meni puolestaan Juha Mattilalle, tämän GMMT feat Muumiponi -kokoonpanolle ohjaamasta Netiketti-musiikkivideosta.

Jälkitoista palkittiin Chisun Artisti/Narsisti-video, jonka on ohjannut ja editoinut Liisa Vääriskoski.

Lauantai-illan Pumpeligaalassa jaettiin kunniamainintoja Color Dolorin Running in the Dark -videolle (ohjaus Juha Ilmari Laine), Alman When I dielle (ohjaus Miikka Lommi), Vesalan Mul ei oo lapsuuden sankarii -teokselle (ohjaus Viivi Huuska) sekä Lukki-yhtyeen Kirosana-Svordom-videolle (ohjaus Reni Ylitalo).

Ohjaaja Suopursun nimi on tuttu myös Soundin sivuilta. Miehen jokin aika sitten kynäilemän eeppisen Danny-livearvion voit käydä lukaisemassa täältä.


Päivitys 26.8. Otsikkoa ja jutun alkua muokattu selvemmin ilmaisemaan, että palkinnon voitti video ja sen ohjaaja, ei yhtye.

Lisää luettavaa