Ville Valo muistelee ensimmäistä konserttikokemustaan – ”Minulla on edelleen t-paita, johon hassasin kaikki viikkorahani”

25.12.2022 23:26

Him-yhtyeen entinen keulakuva, nykyään VV-nimellä esiintyvä Ville Valo nimeää Impericonin haastattelussa kolme parasta näkemäänsä keikkaa. Jutun litteroinnista vastaa Blabbermouth.

”Ensimmäinen iso konserttinikokemukseni oli Iron Maiden Helsingin jäähallilla”, Valo kertoo. ”Luulen että se oli vuonna 1986. He rundasivat Somewhere In Time -albumin tiimoilta ja W.A.S.P. toimi lämppärinä.  Se oli ensimmäinen konserttini koskaan. Minulla on edelleen t-paita, johon hassasin kaikki viikkorahani. Se on vähän pieni — se näyttäisi päälläni vähän hassulta nykyään — mutta toivon tapaavani kundit jossain vaiheessa, jotta voisin pyytää heiltä nimmarit siihen. Se olisi mahtavaa. Se oli minulle iso juttu sillloin.”

Maidenin lisäksi Valo nimeää Kissin 1990-luvun paluuaikoina heittämän keikan Tukholmassa.

”Se oli ällistyttävä kokemus. Näin heidät todella läheltä — aivan lavan läheisyydestä”, Valo muistelee. ”Olin ehkä kymmenen metrin päässä lavasta — ja se oli yksi parhaista keikoista, joita olen koskaan nähnyt.”

Kolmantena Valo mainitsee Monster Magnetin konsertin 1990-luvun lopulta.

”Se oli hauska tapaus. Bailasin liput keikalle hankkineen bändin kanssa, mutta he sammuivat, joten sain yhden tiketin käsiini ja pääsin keikalle. Ja minut päästettiin sisään. Taisin olla 17-vuotias, vaikka paikka oli k18. Joten muistan sen keikan… olin myöskin todella päissäni, mutta se oli hämmästyttävää.”

VV:n debyyttialbumi Neon Noir ilmestyy 13. tammikuuta.

Lisää luettavaa