”Vinyyli kuulostaa ihan paskalta” – viimein löytyi vanhan liiton muusikko, joka ei lp:istä perusta

9.4.2019 09:13

Ennen olivat miehet rautaa ja levyt vinyyliä, sanovat monet varttuneemmat muusikot. Vaan ei Megadethin David Ellefson. Basisti tuumasi Heavy Demons Radio Show -lähetyksessä, että hän kuuntelee mieluummin musiikkia puhelimestaan kuin vinyylisoittimesta.

”Kaikki toimii nykyään digitaalisesti. On hauskaa, miten kaikki fanit ostavat tai ainakin kuuntelevat musiikkia digimuodossa. Itse ostan edelleen kaikki levyt diginä, koska haluan saada ne puhelimeeni. Kuuntelen musiikkia tavallisesti lentokoneessa tai kun matkustan”, Ellefson sanoo.

”Ostan myös vinyylilevyjä, koska ne näyttävät hienoilta. Mutta en tavallisesti kuuntele niitä, koskan inhoan sitä, miltä vinyyli kuulostaa. Se kuulostavat ihan paskalta, en ole koskaan pitänyt siitä. Olin todella iloinen, kun tämä digitaalinen aikakausi alkoi.”

”Useimmilla artisteilla on kuitenkin edelleen merchandise-pöytänsä, ja fanit ostavat sieltä kamaa. Ja vaikka cd tai vinyyli olisi enää lähinnä paikka, mihin pyytää nimikirjoitus, se on mukava muistoesine kotiin vietäväksi.”

Tällainen puhe herättänee närää monessa suunnassa – sen verran intomielisesti vinyylin paremmuudesta usein puhutaan. Kukaties Ellefsonkin saa vielä selitellä sanojaan, kun keikan jälkeen joku lp-keräilijä haluaa vaihtaa pari sanaa aiheesta.

Lisää luettavaa